Specijalizirani osiguratelj Argo Group International Holdings pristao je prodati prava na obnovu svog poslovanja s posebnim nekretninama u SAD-u Westfield Insuranceu iz Ohia.

Uvjeti ugovora nisu objavljeni, no dogovor odražava Argovu stalnu strategiju racionalizacije uz istovremeno jačanje Westfieldovog novog specijaliziranog poslovanja koji je pokrenuo prije nekoliko mjeseci.

“Ova transakcija podržava stalnu strategiju tvrtke za smanjenje volatilnosti unutar poslovanja”, rekao je Marsh Duncan, predsjednik Argo Grope. Kao dio transakcije, nekoliko članova Argovog tima za specijalne nekretnine u SAD-u imat će mogućnost pridružiti se Westfieldu.

Westfield, društvo za osiguranje imovine i nezgoda sa 173-godišnjom poviješću, objavilo je ovog ljeta da će diverzificirati poslovanje ulaskom u specijalizirano osiguranje s pokretanjem Westfield Specialtyja.

“Snaga naše korporativne financijske pozicije u kombinaciji s našom sposobnošću da se brzo krećemo i ulažemo u ovu priliku pozicionira nas da budemo još jači igrač na P&C tržištu”, rekao je Ed Largent, predsjednik Westfielda, najavljujući proširenje. “Naša očekivanja su da metodično ulazimo u poslovne djelatnosti u koje možemo privući vrhunske talente i profitabilno rasti.”

Westfield nudi osobno osiguranje u 10 država, komercijalno osiguranje u 21 državi i jamstvene proizvode u 50 država putem neovisnih agencija.

Argo procjenjuje svoje poslovanje od 2019. kada je suoče s optužbama da je njegov odbor trošio pretjerano na naknade izvršnim direktorima i nakon što je pretrpio gubitak od 114 milijuna dolara u sklopu osiguranja u četvrtom tromjesečju 2019. Kevin Rehnberg, koji je postao glavni izvršni direktor u studenom 2019., obećao je da će Argo ostati na svom kursu dok se usredotočuje na poboljšanje svog poslovanja.

“Mi smo specijalizirani osiguravatelj i reosiguratelj koji je uglavnom fokusiran na SAD, na temelju toga što je 80 posto naše premije naplaćeno za rizike koji su smješteni u SAD-u, tako da se to neće promijeniti”, rekao je Rehnberg tada. “Ono što želimo promijeniti je da povrati budu adekvatni jer sada nisu.

Argo Grupa je u protekloj godini pristala na prodaju svojih brazilskih i talijanskih poslova i svoje franšize za reosiguranje Ariel Re. Također je pristao prodati prava na obnovu svog ugovora koji obvezuje imovinu/nezgode E&S podružnici Selective Insurance Group.

Rezultati su se poboljšali. Argo je izvijestio o neto prihodu u trećem tromjesečju 2021. od 19,8 milijuna dolara u usporedbi s neto gubitkom od 25,1 milijun dolara za treće tromjesečje 2020. Kombinirani omjer gubitaka tvrtke poboljšan je za gotovo 10 bodova.

“Argo nastavlja s profitabilnim rastom, poboljšava marže za osiguranje, smanjuje volatilnost i održava disciplinirano upravljanje troškovima”, rekao je izvršni direktor Rehnberg o rezultatima u trećem tromjesečju.

Izvor: svijetosiguranja.eu