Thierry Léger preuzet će funkciju glavnog direktora Grupe 1. rujna 2020. Nasljeđuje Edija Schmida, koji je odlučio iz osobnih razloga odstupiti iz Izvršnog odbora Grupe i preuzeti savjetodavnu ulogu. Swiss Re najavljuje i promjene u Life Capital Business Unit.

Predsjednik švicarskog Rea Walter B. Kielholz rekao je: „U ime Upravnog odbora želim zahvaliti Ediju Schmidu na predanosti i ogromnom doprinosu Swiss Reu tijekom gotovo tri desetljeća. Zahvalni smo što će i dalje dijeliti svoju stručnost i znanje s Grupom u savjetodavnom svojstvu. Drago nam je i što je Thierry Léger prihvatio ovaj novi izazov nakon što je postigao brojne prekretnice u svoje vrijeme u poslovnoj jedinici Life Capital. Njegovo znanje u osiguravanju, tehnologiji, podacima i inovativnim rješenjima bit će od velikog značaja u unapređivanju razvoja vodeće pozicije Swiss Reata u underwrittingu.”

Edi Schmid bio je glavni direktor i član Izvršnog odbora Grupe od srpnja 2017. Pridružio se Swiss Reu 1991. godine i od tada je obavljao niz važnih uloga, kao što su osiguranje imovine i rizik od nezgoda, aktuarsko upravljanje…

Thierry Léger vodi poslovnu jedinicu Life Capital koja kombinira tvrtku ReAssure, elipsLife i iptiQ od svog stvaranja u siječnju 2016. Pridružio se Swiss Reu kao inženjer u P&C-1997., prije nego što je preuzeo Swiss Re New Markets u 2001, pružajući netradicionalna rješenja klijentima osiguranja. Između 2003. i 2005. bio je član izvršnog tima u Francuskoj. Od 2006. godine Thierry Léger preuzima sve veću odgovornost pa brine o najvećim klijentima Swiss Rea, razvijajući rješenja za rizik i kapital, te je na kraju postao šef odjela za globalne potencijale 2010. godine i član Uprave Grupe. Godine 2013. preuzeo je ulogu šefa Life & Health Products Reinsurance.

Nakon završetka prodaje ReAssure kompaniji Phoenix Group Holdings plc, koja se očekuje u trećem tromjesečju 2020., poslovna jedinica Life Capital bit će raspuštena. Očekuje se da će ovaj postupak biti okončan do kraja prosinca 2020. godine.

Podložno važećim regulatornim odobrenjima, elipsLife koji pruža rješenja i usluge životnog i zdravstvenog osiguranja za korporativne klijente prelazi na korporativna rješenja krajem rujna 2020. omogućavajući bolji utjecaj na odnose ove poslovne jedinice s korporacijama i brokerima. Platforma digitalnog osiguranja Swiss-Reovog digitalnog osiguranja iptiQ postat će samostalna jedinica koja će podnositi izvještaj generalnom direktoru Grupe, a to će biti na snazi ​​od 1. siječnja 2021. godine.

Izvršni direktor Swiss Rea Christian Mumenthaler rekao je: “Objavljene promjene pozicionirat će Swiss Re za sljedeće poglavlje strateškog razvoja Grupe. Nakon što je proteklih godina dinamično narastao, iptiQ je na putu da postane vodeći igrač na svom području. I sudjelovanje u korporativnim rješenjima otvorit će mogućnosti daljnjeg rasta za elipsLife. U underwrittingu, nastavit ćemo razvijati svoje mogućnosti vrhunskim istraživanjima, pristupom većem broju i boljim podacima i naprednom analitikom.”

Izvor: svijetosiguranja.eu