Swiss Re Capital Markets uspješno su strukturirala i plasirala izdavanje 775 milijuna USD vrijednosnih papira povezanih sa osiguranjem (ILS) od strane Ursa Re II Ltd, koji će se koristiti za zaštitu California Earthquake Authority (nadležnih za potres u Kaliforniji)- CEA.

CEA štiti više od milijun osiguranika u Kaliforniji od potresa, a ova transakcija, najveće izdanje obveznica u slučaju katastrofe u 2020. godini i najveća strukturlna transformacija u povijesti tržišta ILS-a, pomaže u potpori sposobnosti plaćanja potraživanja.

Vlasnici osiguranja CEA uključuju vlasnike domova, vlasnike mobilnih kuća, vlasnike apartmana i iznajmljivače, a ova transakcija pokazuje status CEA-e kao jednog od najplodnijih korisnika tržišta kapitala, koji sada ima preko 2,5 milijarde USD u obveznicama.

„Misija Swiss Re-a kao tvrtke je učiniti svijet otpornijim. Oduševljeni smo što smo partneri s CEA-om koja već gotovo 25 godina pomaže u zaštiti građana Kalifornije od financijskih posljedica potresa “, rekao je Jonathan Isherwood, izvršni direktor Swiss Reinsurance Americas i regionalni predsjednik.

“Tek oko 13 posto stanovnika Kalifornije koji kupe stambena osiguranja također ima zaštitu od potresa. Nije stvar u tome hoće li, nego kada, udariti sljedeći potres. Ova transakcija podržava sposobnost CEA-e da proširi financijsku zaštitu na veći broj stanovnika Kalifornije koji su vrlo izloženi potresima. ”

CEA je sklopila dva ugovora o reosiguranju sa Swiss Re-om, koji je u konačnici prenio rizik putem dva ugovora o retrocesiji na Ursa Re II Ltd.

Izvor: svijetosiguranja.eu