Talijanski Generali priopćio je da je podnio žalbu regulatoru tržišta zbog navodnih “netočnih i klevetničkih” izjava koje su novinarima dali bivši izvršni direktor Luciano Cirina i investitor Francesco Gaetano Caltagirone.
Zahtjev “poziva regulatorno tijelo da hitno provede svoje ovlasti u vezi s komunikacijama koje se tiču ??reguliranih tvrtki i zakonitosti postupka traženja opunomoćenika”, uoči godišnje glavne skupštine 29. travnja, navodi Generali u priopćenju.
Dodao je kako je njegov odbor također odlučio pokrenuti kazneni i građanski pravni postupak po tom pitanju “zbog težine kršenja obveze priopćavanja točnih informacija dioničarima, investitorima i tržištu”.
Treći najveći osiguravatelj u Europi u središtu je bitke dioničara oko uprave i ponovnog imenovanja izvršnog direktora Philippea Donneta.
Drugi najveći ulagač osiguravatelja Caltagirone, koji posjeduje više od 9% Generalija, postavio je vlastite kandidate za najviša radna mjesta. Cirina, bivši čelnik Austrije i zemalja srednje i istočne Europe u osiguravatelju, kandidat je za predsjednika uprave kojeg je predložio Caltagirone, a Generali ga je otpustio krajem ožujka nakon što se priklonio talijanskom magnatu.
Reuters nije odmah uspio kontaktirati Cirinu.
Izvor: osiguranje.hr