Pravilnikom o stručnosti i primjerenosti distributera osiguranja i distributera reosiguranja i upisu u registar (NN 16/19) utvrđena je obveza edukacije za sve distributere osiguranja i reosiguranja i ostale upisane u Registar Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga u minimalnom trajanju od 15 sati godišnje za svako područje za koje su licencirani.

Hrvatski ured za osiguranje – Centar za edukaciju djelatnika u osiguranju kao ovlašteni edukator od strane HANFA-e provodi program Kontinuirane edukacije. Sam program je podijeljen na ukupno 6 seminara strukturiranih prema područjima za koje je distributer licenciran od strane HANFA-e te se navedeni seminari međusobno kombiniraju s ciljem ostvarenja potrebnog broja minimalnih sati sukladno Pravilniku.

Upravo su otvorene prijave za seminar kontinuirane edukacije – Neživotna osiguranja. Datum održavanja seminara je 16. lipnja 2020. godine. Mjesto održavanja je Hrvatski ured za osiguranje, Martićeva 71, Zagreb. Polaznicima ove edukacije u Registru HANFA-e se upisuje 8 sati obavezne godišnje edukacije.

Prijave su otvorene do 14. lipnja 2020., uključujući i taj dan. Broj sudionika je ograničen.

Izvor: svijetosiguranja.eu