Kompanija „Dunav osiguranje“ prva će na tržištu Srbije od 1. listopada za sve destinacije na svijetu ponuditi policu putnog osiguranja koja uključuje i rizik od Covid-19, a polica će biti bez vremenskog ograničenja za povratak, najavila je predsjednica Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“ Ivana Soković.

„Kompanija ‘Dunav osiguranje’ je u jeku pandemije koronavirusa uz policu putničkog zdravstvenog osiguranja za naše osiguranike osigurala i pokriće od koronavirusa. U tom trenutku osigurali smo pokriće za sve zemlje Europe, Rusiju, Tursku i Ujedinjenje Arapske Emirate. Zbog potreba naših osiguranika od 1. listopada uvodimo pokriće za Covid-19 za cijeli svijet“, rekla je Soković.

Dodala je da Kompanija „Dunav osiguranje“ savjetuje građane i osiguranike da, ukoliko nije neophodno, ne putuju u područja koja imaju visoku stopu pandemije.

„Ipak, s druge strane, omogućili smo kompletno pokriće čak do svote od 35.000 eura ukoliko se ostvari bilo koji rizik, uključujući i Covid- 19“, rekla je Soković. Police se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima „Dunav osiguranja“ i online, putem weba, gde je osigurano 15 posto popusta.

Za sedam dana boravka u inozemstvu, polica putnog osiguranja sa pokrivenim rizikom od Covid-19 košta oko 1.200 dinara, a cijena zavisi i od zemlje u koju se putuje.

Od početka godine više od 72.000 građana koji su putovali u inozemstvo zaključili su s „Dunavom“ policu putnog osiguranja, a od toga se 70 posto njih odlučilo i za osiguranje od financijskih troškova u slučaju obolijevanja od korone.

„Dunav osiguranju“ podnijeto je oko 5,4 tisuće odštetnih zahteva, a isplaćeno je više od 100 milijuna dinara odštete.

Marija Stojanović iz Užica pre putovanja u Tursku uplatila je dopunsko osiguranje za Covid-19 koje joj je pomoglo jer se ispostavilo da je u Turskoj bila pozitivna na testu.

„Morala sam tijekom pandemije za Tursku, uzeli smo policu putnog zdravstvenog kod ‘Dunav osiguranja’ koja pokriva i Covid-19, što nam je bilo jako bitno. Testirana sam po slijetanju u Tursku i utvrđeno je da sam pozitivna. Odmah su me hospitalizirali i ostala sam ležati u bolnici jer kao stranac apsolutno nigdje nisam mogla ići”, izjavila je ona.

Kaže da se u Srbiju mogla vratiti tek pošto je dobila prvi negativan rezultat testa i ukazuje na to da su troškovi liječenja bili jako veliki.

„Ali moje troškove snosilo je ‘Dunav osiguranje’, i to za policu koja me je koštala oko 1.300 dinara. Po povratku u Srbiju u najkraćem mogućem roku, možda je prošlo dva-tri dana, meni je šteta bila nadoknađena i sve je bilo u redu“, rekla je Stojanović.

„Moja poruka svima je da se apsolutno treba uzeti polica putnog zdravstvenog osiguranja koja košta 1.300 dinara, jer ne znate što se sve može dogoditi“, rekla je Stojanović i dodala da se kod „Dunava“ osigurala jer je godinama njihov osiguranik i u njih ima povjerenje.

Izvor: svijetosiguranja.eu