EIOPA objavila mjesečne tehničke informacije za izračun relevantne vremenske strukture bezrizičnih kamatnih stopa prema Solventnosti II u odnosu na kraj ožujka 2021.

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je tehničke informacije za izračun relevantne vremenske strukture bezrizičnih kamatnih stopa prema Solventnosti II (RFR) u odnosu na kraj ožujka 2021.

RFR podaci izračunati su na temelju ažuriranih reprezentativnih portfelja objavljenih 16. prosinca 2020. i sadržaja Tehničke dokumentacije koja je objavljena 16. prosinca 2020., a koja se temelji na RFR kodiranju objavljenom 8. listopada 2019.

Svi su dokumenti dostupni na dijelu internetske stranice EIOPA-e posvećenom RFR-u. Ažuriranoj verziji izvornog koda može se pristupiti ovdje.

Tehničke informacije koje se odnose na vremenske strukture bezrizičnih kamatnih stopa (RFR) koriste se za izračun tehničkih rezervi za obveze (re)osiguranja.

U skladu s Direktivom Solventnost II EIOPA objavljuje tehničke informacije koje se odnose na vremenske strukture RFR-a putem posebnog odjeljka na internetskoj stranici EIOPA-e, koji također sadrži kalendar objave za 2020. godinu, tehničku dokumentaciju RFR, RFR kodiranje i često postavljena pitanja.

Ovom objavom EIOPA osigurava dosljedan izračun tehničkih pričuva u cijeloj Europi.

Izvor: svijetosiguranja.eu