Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.965.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Čelnici osiguravajućih kuća izgubili povjerenje u globalni rast i prije korone Minimize
Čelnici osiguravajućih kuća izgubili povjerenje u globalni rast i prije korone

Bojazni oko posljedica koronavirusa smanjile su već poljuljano povjerenje, napominju konzultanti PwC-a u 23. Istraživanju.

Pandemija koronavirusa nije glavni izvor pesimizma vezanog za globalni rast, negativnost spram budućih kretanja pojavila se i prije nje.

Pokazalo je to, među ostalim, upravo objavljeno istraživanje konzultantske kuće koja je anketirala čelnike uprava osiguravateljskih društava kako bi ispitala kakva su njihova predviđanja o globalnom gospodarstvom rastu i poslovanju njihovih kompanija.

“Najnovije bojazni oko posljedica koronavirusa smanjile su već ionako poljuljano povjerenje predsjednika uprava osiguravajućih društava u globalno gospodarstvo. Covid-19 trenutačno predstavlja stvarnu gospodarsku prijetnju, ali predsjednici uprava gubili su povjerenje i prije pandemije”, ističu analitičari PwC-a u zaključku.

Porazan rezultat

Ovo tradicionalno, 23. istraživanje uključilo je na početku godine 176 predsjednika uprava, od kojih tek 21 posto nagovještava napredovanje svjetskog gospodarstva.

Porazan je to rezultat usporedi li se s prošlom godinom kada je u rast vjerovalo čak 41 posto šefova osiguravajućih društava, a osobito naspram 2018. kada je u pozitivne trendove vjerovalo 50 posto vodećih ljudi ove branše. Vedrija strana priče proizlazi ipak iz njihovih prognoza o poslovanju kompanija kojima su na čelu, u tom su segmentu anketirani optimističniji.

“Istraživanje otkriva sve veće dugoročno povjerenje predsjednika uprava u sposobnost pronalaženja rješenja za poremećaje, čak i uz postojeću neizvjesnost”, napominju u PwC-u dodajući kako 70 % predsjednika uprava ističe kako će iskustva kupaca biti njihov glavni prioritet u sljedećoj godini.

Vratimo li se na tmurnije prognoze i bojazni vodećih menadžera, istraživanje je pokazalo kako su regulativa, kibernetičke prijetnje i brzina tehnoloških promjena i dalje s tri glavna pitanja koja zabrinjavaju osiguravatelje.

U anketi je 54 posto predsjednika uprava izrazito da je zabrinuto oko prenormiranosti, a 45 posto najviše brine zbog kibernetičkih prijetnji.

“Međutim, ti su postoci znatno niži nego posljednjih godina – na primjer, zabrinutost zbog prenormiranosti iznosila je čak 90 posto prije samo nekoliko godina”, kažu u PwC-u.

Više za manje

Ipak, takva zabrinutost ima i svoje dobre strane pa menadžeri povećavaju ulaganja u prekvalifikaciju i usavršavanje radne snage u sektoru osiguranja, pritom također ističući važnost korisničkog iskustva, transformacije osnovne tehnologije i inteligentne automatizacije kako bi učinili više za manje.

Izvor: poslovni.hr


Posted on Friday, March 27, 2020 (Archive on Friday, May 08, 2020)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement