Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Lemonade uvodi osiguranje kućnih ljubimaca Minimize
Lemonade uvodi osiguranje kućnih ljubimaca

Lemonade je objavio svoje planove uvođenja proizvoda osiguranja kućnih ljubimaca. Pritom se u ovoj fazi radi samo o najavi, obzirom da trenutačno tvrtka prolazi kroz regulatorni postupak. Stvarni proizvod za osiguranje kućnih ljubimaca neće biti dostupan dok se regulatorni postupak ne dovrši, a što bi moglo potrajati „mjesecima“, izjavio je osnivač i izvršni direktor Daniel Schreiber. 


Također, ne zna se previše detalja o proizvodu, poput cijene ili vrste pokrića koje će se nuditi. Zna se, međutim, da će se ovo osiguranje isključivo odnositi na pse i mačke.Vrlo mali dio vlasnika kućnih ljubimaca u SAD-u u stvari ima osiguranje kućnih ljubimaca, brojke se kreću između 1 i 2%. U međuvremenu, 70% klijenata Lemonade-a koji su ugovorili osiguranje kućanstva ujedno su vlasnici kućnih ljubimaca, navodi Schreiber. Schreiber je objasnio da je vlasništvo nad psima jedan od mnogih signala koji Lemonade koristi za određivanje cijena za osiguranje kućanstva, jer psi ponekad mogu biti faktor u procjeni rizika, poput odvraćanja od provale. Oko 90% kupaca u Lemonade-u po prvi put kupuje policu osiguranja. 
 
S obzirom na te pokazatelje, u Lemonade-u procjenjuju da ima smisla ciljati taj ogromni segment potrošača novim proizvodom. Istovremeno, Amerikanci općenito sve više i više troše na svoje ljubimce, procjena je oko 75 milijardi dolara samo u 2019. godini. 
 

"Zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce seže u povijest više od 100 godina", rekao je Schreiber. "Sve je počelo s konjima u Nizozemskoj, a nasljednik tog kućnog ljubimca zapravo je osiguranje automobila. Konji su bili način prijevoza, a osiguranje je trebalo zaštititi vas ako se s tim načinom prijevoza nešto dogodi. Ali kućni ljubimci su sada članovi obitelji", ističe Scheiber koji policu osiguranja kućnih ljubimaca opisuje kao jednostavnu i napisanu čitljivim jezikom.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, February 14, 2020 (Archive on Friday, March 27, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement