Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

AXA dogovara prodaju poslovanja UNIQA grupi u CEE regiji Minimize
AXA dogovara prodaju poslovanja UNIQA grupi u CEE regiji

Francuska grupacija AXA u naprednoj je fazi razgovora o prodaji operacija u CEE regiji UNIQA grupi iz Austrije, ističe Bloomberg citirajući izvore upoznate s temom i time u fokus stavio opet glasine koje su započele u jesen 2019. 
 
Osiguravajuća društva ciljaju na postizanje dogovora u narednim tjednima za poslovanje u CEE zemljama među kojima su Poljska, Češka i Slovačka. Posljednjih godina AXA grupa već je prodala svoje poslovanje VIG-u u Mađarskoj (2015.), Srbiji (2016.) i Rumunjskoj (2017.). Istovremeno, operacije u Azerbejdžanu su prodane 2018., dok je ukrajinsko AXA osiguranje akvizirano od strane Fairfax Finanial Holdings u 2019. 
 
Dogovor bi mogao dosegnuti iznos od gotovo 1 milijardu eura, piše Bloomberg. Uniqa je eliminirala ponude rivala, a među njima s spominju Generali, VIG, PZU, Allianz. 
 

Ovaj posao, ako se potvrdi, može biti dio najavljene strategije AXA-e "restrukturiranja radi napuštanja tržišta gdje nedostaje razmjera". U stvari, poslovanje AXA-e na tri navedena tržišta skromnih je razmjera. U 2018. godini AXA je držala 4,78% tržišnog udjela na poljskom tržištu neživotnih osiguranja i 3,29% u životnom sektoru, s ukupnom zaračunatom bruto premijom oko 620 milijuna eura. U Češkoj, francusko osiguranje je kontroliralo oko 1,5% neživotnog osiguranja i 2,37% životnog osiguranja, s ukupnom zaračunatom bruto premijom od oko 90 milijuna eura.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Thursday, February 13, 2020 (Archive on Thursday, March 26, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Vagabundo travel
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement