Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

EIOPA objavila informacije o primjeni izuzeća od redovitog regulatornog izvještavanja Minimize
EIOPA objavila informacije o primjeni izuzeća od redovitog regulatornog izvještavanja

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) je dana 28.1.2020. objavilo redovito godišnje Izvješće o primjeni izuzeća i ograničenja od redovitog regulatornog izvještavanja tijekom 2018. i prvog kvartala 2019. godine.

Ukupno gledajući, 13 nadzornih tijela država članica EU (jednako kao i u izvješću za 2018. godinu) odobrilo je primjenu ograničenja u izvještavanju (u skladu s člankom 35. stavkom 6. Direktive (EU) 2009/138/EZ o Solventnosti II) za 838 pojedinačnih društava za osiguranje u prvom tromjesečju 2019. godine (791 pojedinačno društvo u prvom tromjesečju 2018. godine). Istovremeno, ukupno 5 nadzornih tijela država članica EU (jednako kao i u 2017. godini) odobrilo je primjenu ograničenja ili izuzeća od izvještavanja po pojedinačnim stavkama izvještaja (u skladu s člankom 35. stavkom 7. Direktive (EU) 2009/138/EZ o Solventnosti II) kod godišnjeg izvještavanja za 136 pojedinačnih društava u 2018. godini (139 pojedinačnih društava u 2017. godini).

Ukupno 5 nadzornih tijela država članica EU odobrilo je ograničenja prilikom tromjesečnog izvještavanja za 37 osigurateljnih grupa u prvom tromjesečju 2019. (33 osigurateljne grupe u 2018. godini). Isto tako, ukupno 2 nadzorna tijela država članica EU (tri nadzorna tijela u 2017. godini) odobrila su primjenu ograničenja ili izuzeća kod godišnjeg izvještavanja po pojedinačnim stavkama izvještaja za 6 osigurateljnih grupa u 2018. godini (7 osigurateljnih grupa u 2017. godini).

U Izvješću o primjeni izuzeća i ograničenja od redovitog regulatornog izvještavanja dan je osvrt na pitanje principa proporcionalnosti kod zahtjeva za regulatornim izvještavanja, a u odnosu na koje se primjena izuzeća ili ograničenja od izvještavanja predviđena člankom 35. Direktive (EU) 2009/138/EZ o Solventnosti II ne bi trebala smatrati jedinim raspoloživim alatom za postizanje proporcionalnosti. Nastavno na navedeno, ovogodišnje izvješće sadrži dva nova primjera implementacije principa proporcionalnosti kod izvještavanja i to: prospektivno izvještavanje društava za uzajamno ulaganje o ugovorima kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja (engl. unit-linked), te prosječan broj obrazaca dostavljenih od društava raspoređen prema različitim veličinama društva.

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Thursday, February 13, 2020 (Archive on Thursday, March 26, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement