Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.965.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Zaposleniku VGT osiguranja 3 godine zatvora zbog malverzacija prilikom registracije vozila Minimize
Zaposleniku VGT osiguranja 3 godine zatvora zbog malverzacija prilikom registracije vozila

Četrdesettrogodišnji Igor Nišandžić iz Srebrenika u prvostepenom sudskom postupku osuđen je na tri godine zatvora zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, odnosno malverzacija prilikom registracije teretnih vozila.

Kantonalni sud u Tuzli Nišandžiću je izrekao nepravomoćnu presudu na osnovu optužnice Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a po kojoj se tereti da je za sedam godina, od oktobra 2010. do septembra 2017., kao odgovorna osoba i referent za osiguranje u VGT osiguranju Visoko, postupao suprotno zakonu i podzakonskim aktima u osiguranju i interesima službe.

Zloupotrebom položaja i ovlaštenja sebi je pribavio veću imovinsku korist, različitim osobama pribavio korist u vidu omogućavanja osiguranja teretnih vozila te oštetio osiguranje u kojem radi i različite javne institucije i fondove za iznos veći od 74.000 KM.

U optužnici se navodi da je Nišandžić većem broju osoba omogućio registraciju teretnih vozila tako što je u postupku registracije izrađivao i upotrebljavao lažna uvjerenja o obavljanju registrovane djelatnosti prevoza tereta, a koja izdaje nadležna služba u Gradu Tuzla i što je jedan od uslova za registraciju teretnih vozila, iako je znao da takva uvjerenja nadležna služba nije izdala. Tako je ovim osobama omogućio registraciju teretnih vozila, a da nisu imali registrovanu djelatnost za prevoz tereta.

Također, optužen je i da je u proceduri registracije većeg broja vozila izradio i priložio više stotina krivotvorenih uplatnica različitih banaka i pošte, iako je znao da novac, koji je naplaćivao od osiguranika, nikada nije uplaćen u Trezor BiH, budžete FBiH i Tuzlanskog kantona, kao i na račune javnih fondova, javnih institucija i osiguranja u kojem radi, a na ime obaveznih naknada u postupku registracije vozila.

Optužnicom se tereti i da je u više slučajeva različitim osobama pribavio korist tako što je sačinjavao i uz zahtjeve za registraciju prilagao polise o obaveznom osiguranju u koje je unosio lažne podatke o visini premije osiguranja.

Izvor: klix.ba


Posted on Wednesday, January 01, 2020 (Archive on Wednesday, February 12, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement