Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Srbija: Veće takse za registraciju i izdavanje saobraćajnih i vozačkih dozvola Minimize
Srbija: Veće takse za registraciju i izdavanje saobraćajnih i vozačkih dozvola

Izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama previđene su veće takse za izdavanje saobraćajnih i vozačkih dozvola, kao i za registraciju.

Stručnjaci iz Računovodstvene kuće Unija BG i Advokatske kancelarije Lilegal analzirali su za naš portal najznačajnije izmene.
 
- Izmene su šarolike, nekim od njih predviđena su određena oslobođenja od plaćanja takse, primer je taksa za izdavanje uverenja Poreske uprave elektronskim putem, automatskim preuzimanjem podataka iz evidencije Poreske uprave putem sredstava elektronske komunikacije, što predstavlja određeno rasterećenje za poreske obveznike - navode stručnjaci iz Unije.
 
Takođe, izmenama su određene takse prestale da postoje, kao što je na primer taksa za sačinjavanje zapisnika o uviđaju odnosno obezbeđenja mesta uviđaja, imajući u vidu da je od septembra počela primena sistema digitalnog prosleđivača zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, pa ne postoji potreba za izdavanjem tih zapisnika na zahtev građana.
 
- Još jedna značajna izmena obradovaće one koji plaćaju takse za rešenja po zahtevu za uvoz, odnosno izvoz robe male vrednosti, do 200 EUR. Sada će ova taksa biti u manjem iznosu od iznosa dosadašnjih taksi kako bi ista bila primerena maloj vrednosti robe - objašnjavaju iz Unije.
 
Međutim, određene takse su uvećane, kao što je na primer slučaj sa taksama koje se odnose na saobraćajnu i vozačku dozvolu, registarske tablice.
 
- Naime, propisano je da se za izdavanje duplikata saobraćajne dozvole, potvrde o privremenoj registraciji i registracione nalepnice već propisana taksa uvećava za 2.000 dinara - navode iz Unije.
 

Kako navodi advokat Lela Inganjtović, dinarski iznosi republičkih administrativnih taksi propisanih Zakonom o republičkim administrativnim taksama u delu – Tarifa republičkih administrativnih taksi, koja je sastavni deo Zakona o republičkim administrativnim usklađeni su sa godišnjim indeksom potrošačkih cena, koji je objavio Republički zavod za statistiku, za period od 1. maja 2018. godine do 30. aprila 2019. godine.

Izvor: ekapija.com


Posted on Friday, December 27, 2019 (Archive on Friday, February 07, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement