Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Polise banaka građanima daju mogućnost da otplatu kredita osiguraju u slučaju gubitka posla Minimize
Polise banaka građanima daju mogućnost da otplatu kredita osiguraju u slučaju gubitka posla

Redovna otplata kredita sve je bolja, posebno kod stanovništva. Kašnjenje u kreditiranju građana učestvuje sa samo 3,1%, pokazuju podaci Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije.

Kako piše Dnevnik, za to su velikim delom zaslužni javni izvršitelji, ali i nove mogućnosti koje nude osiguravajuće kuće u toj oblasti. Njihove polise građanima daju mogućnost da otplatu kredita osiguraju u slučaju gubitka posla. Osiguravajuće kompanije na taj način osvajaju bolje tržišne pozicije.

Građani Srbije u kašnjenje kod otplate kredita ulaze ukoliko ne plate ratu u roku od 60 dana od datuma kada ona dospeva na naplatu. Najveći broj klijenata banka te obaveze ispunjava na vreme. Najviše onih koji kasne ne plaća, jer su ostali bez posla.

Deo banaka nudi svojim klijentima besplate polise. U većini slučajeva tada je to već uračunato u trošak preko kamate ili troškova obrade kredita. Druge troškove polise osigranja posebno obračunavaju, i to najčešće 1,5% od sume podignutog kredita.

Ta suma se plaća mesečno i uračunava se u ratu kredita, mada pojedine banke traže da se to izmiri jednokratno. To zavisi uglavnom od aranžmana koji banka ima s osiguravajućom kućom.

Ti ugovori su tipski, pa većina tih kompanija osigurava otplatu kredita u slučaju otkaza iz poslovnih razloga. Pod tim se smatra otkaz poslodavca zbog prestanka potrebe za obavljanjem određnog posla, a zbog ekonomskih, organizacionih, tehnoloških, struktirnih i sličnih razloga. U tom paketu su još i otkaz u slučaju stečajnog postupka ili likvidacije kompanije ili preduzetničkog bizinisa. Polisom se ne pokriva slučaj kada je otkaz posledica isteka vremena na koje je ugovor zaključen, odnosno ono što nazivamo rad na određeno vreme.

Ukoliko je otkaz posledica pomenutih razloga, dolazi do aktiviranja polise. Tada osiguravajuća kompanija nastavlja da plaća banci mesečne rate sve dok ne otplati ceo iznos kredita.

Preporučuje se klijentima koji su sklopili te ugovore da dobro pogledaju sve rizike koje on pokriva. Tako, recimo, pojedini aranžmani banaka i osiguravajućih kompanija obezbeđuju, sem samog kredita, i pokrivanje dozvoljenog minusa.

Izvor: ekapija.com


Posted on Friday, December 20, 2019 (Archive on Friday, January 31, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement