Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Osiguranje uz kredit - sigurnost i za banku i za klijenta Minimize
Osiguranje uz kredit - sigurnost i za banku i za klijenta

Građanima se nudi mogućnost osiguranja u slučaju nemogućnosti otplate pozajmica. Ako banka ne pokriva ovu olakšicu, plaća se premija u visini 1,5 odsto kredita.

PROBLEM gubitka redovnih mesečnih prihoda i same egzistencije usled otkaza od strane poslodavca posebno pogađa građane koji su zaduženi kod banaka. Građani sa kreditom “na leđima” postaju dodatno ugroženi zbog nesposobnosti da redovno izmiruju svoje obaveze preuzete potpisivanjem ugovora o zajmu od banaka. Ovaj rizik prepoznali su i bankari, pa su pred klijente postali novu mogućnost - osiguranje od gubitka posla, kako bi se zaštitile obe ugovorne strane, i klijent i banka. Ukoliko banke uz kredit ne nude besplatne polise ove vrste osiguranja, i ova “olakšica” ima finansijsku težinu - premija osiguranja iznosi oko 1,5 odsto ukupnog iznosa zajma na godišnjem nivou.

Ovo osiguranje obuhvata prevazilaženje problema otplate kredita u slučaju otkaza od strane poslodavca, smrti usled nesreće i nastanka trajnog invaliditeta, kao i u slučaju bolničkog lečenja od posledica nezgode.

 

Ovu olakšicu i uslove za sve zadužene klijente banaka jasno definiše i Narodna banka Srbije (NBS), ističući njegovu dvostruku ulogu zaštite.

- U slučaju da korisnik kredita ostane bez posla, osiguravajuće društvo preuzima obavezu plaćanja mesečnih rata i obezbeđuje otplatu kredita bez prekida. U slučaju smrti korisnika kredita, društvo za osiguranje će isplatiti preostali neotplaćeni iznos kredita, pri čemu je porodica korisnika finansijski zbrinuta i oslobođena dalje otplate kredita - navedeno je u objašnjenju Narodne banke Srbije, koje se odnosi na banke koje nude besplatne polise osiguranja.

Kako navode iz ove institucije, u slučaju da se korisnik opredeli za banku koja ne “pokriva” ove troškove, visina godišnje premije određuje se najčešće tako što se obračuna određeni procenat ukupnog iznosa kredita. Tako na iznos kredita od 70.000 dinara banka obračunava premiju u visini 1,5 odsto kredita, što znači da je korisnik dužan da tokom perioda otplate kredita svake godine uplati 1.050 dinara na ime visine premije osiguranja. Premija se često plaća putem redovne mesečne rate kredita. Pojedine banke kao uslov za dobijanje kredita zahtevaju da korisnik ovog osiguranja izvrši jednokratnu uplatu premije koja “pokriva” čitav period otplate kredita.

Posebna odluka tiče se upravo uslova za aktiviranje polise ovog osiguranja, koja eksplicitno definiše da zaposleni mora dobiti otkaz ugovora o radu od strane poslodavca iz poslovnih razloga i da je korisniku kredita izdato rešenje Zavoda za zapošljavanje o pravu na novčanu nadoknadu iz osiguranja u slučaju nezaposlenosti.

Kao otkaz iz poslovnog razloga od strane poslodavca smatra se samo otkaz ugovora zbog prestanka potreba za obavljanje određenog posla zbog ekonomskih, organizacionih, tehnoloških, strukturnih ili sličnih razloga na strani poslodavca i otkaz u slučaju stečajnog postupka odnosno postupka likvidacije poslodavca. S druge strane, osiguranje ne obuhvata slučajeve kada je otkaz nastao usled isteka vremena na koji je ugovor o radu zaključen.

Izvor: novosti.rs


Posted on Monday, December 16, 2019 (Archive on Monday, January 27, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement