Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Uplate do 1.200 KM u dobrovoljni penzioni fond u RS biće oslobođene poreza Minimize
Uplate do 1.200 KM u dobrovoljni penzioni fond u RS biće oslobođene poreza

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak, koji se donosi po hitnom postupku, želimo podstaći razvoj tržišta dobrovoljnog penzionog osiguranja kao posebnog oblika dugoročne namjenske štednje.

To je opredjeljenje Vlade Srpske, rekla je Zora Vidović, ministrica finansija Republike Srpske, na sjednici Narodne skupštine RS.
 
- Ova štednja posebno je važna za mlade pred kojima su godine rada. Oni će jednog dana imati dio penzije iz dobrovoljnog kao i državnog fonda, rekla je Vidović.
 
- Svaki građanin RS koji bude uplaćivao dobrovoljno osiguranje u dobrovoljni fond oslobađa se plaćanja poreza na dohodak do 1.200 KM na godišnjem niovu. Porez na dohodak neće se plaćati ni na penzije koje građani budu ostvarivali, a koji budu uplaćivali sredstava - kazala je Vidović, izvijestio je ATV.
 
Opozicija je zamjerila da se u cijelu priču sa doborovoljnim penzijskim fondom ušlo naprečac i da građani nemaju povjerenja u takav vid štednje za stare dane.
 
- Postavlja se pitanje da li su poslodavci i zaposleni u privatnom sektoru na ovaj način diskriminisani jer za mene će izdvojiti Vlada, ja neću za sebe izdvajati ako ne želim. Ko će izdvojiti za zaposlenog u nekom privatnom preduzeću - pita se Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NSRS.
 
Premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao je da je njegova želja da ovaj fond bude sutra na pomoć privredi, da iz toga fonda RS ima investicije.
 

-Fondovi su veći investitori nego što su banke, ja to radim sa tom namjerom. Moja je želja da se ojača pozicija ovog fonda u RS da on sutra bude investicioni fond Republike Srpske - poručio je premijer Višković.

Izvor: ekapija.com


Posted on Friday, December 06, 2019 (Archive on Friday, January 17, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement