Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Uniqa Grupa predstavila rezultate poslovanja i novu organizacionu strukturu - Dobit povećana za 2,4% Minimize
Uniqa Grupa predstavila rezultate poslovanja i novu organizacionu strukturu - Dobit povećana za 2,4%

Uniqa Grupa objavila je rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci 2019. godine i najavila restrukturiranje Grupe u okviru strateškog programa " Uniqa 3.0" koji će biti predstavljen polovinom 2020. godine.
 
Ostvarivši 214,7 mil EUR dobiti prije oporezivanja u prvih 9 mjeseci 2019. godine, Uniqa Grupa je premašila prošlogodišnju dobit od 209,6 mil EUR za 2,4%. Rast dobiti u 2019. godini, praćen je i rastom ukupne premije koja nakon devet mjeseci tekuće godine iznosi 4,1 mlrd EUR.
 
Istovremeno, investicije Uniqa Grupe su u poređenju sa prethodnom godinom porasle za blizu 2 mlrd EUR i na zaključno sa septembrom 2019. iznose 21,05 mlrd EUR, dok su na kraju prošle godine bile 19,34 mlrd EUR. Broj zaposlenih u Uniqa Grupi, bez eksternih saradnika i partnera u prodaji, za prvih devet mjeseci 2019. godine iznosi 12.750, prenosi business-magazine.ba.
 
Glavni pokazatelji poslovanja pokazuju rast ukupne premije od 1,3% na 4,1 mlrd EUR, rast dobiti prije oporezivanja od 2,4% i u iznosu od 214,7 mil EUR, investicije grupe su ostvarile rast na 21,05 mlrd EUR i nova, jednostavnija organizaciona struktura od januara 2020.
 
U posljednjoj godini punog provođenja programa 2.0, Uniqa i dalje stavlja akcenat na optimizaciju postojećeg poslovnog modela i dopunjava ga daljim ulaganjima u inovacije koje su relevantne za budućnost više od 10 miliona klijenata u 18 zemalja. Dobar rezultat ostvaren u prvih devet mjeseci 2019. godine dobra je osnova za čitavu godinu.
 
- U vrijeme izazovnih ekonomskih okolnosti i oštre konkurencije, cilj Uniqa Grupe je da se značajno više fokusira na klijente, brži i efikasniji servis. U skladu sa ovom orijentacijom Uniqa je već započela uspostavljanje strukturnih promjena neophodnih za sprovođenje svog " Uniqa 3.0" strateškog programa. Da bi se to postiglo, tri najveće kompanije, Uniqa Grupa i njene dvije kompanije Uniqa Osterreich Versicherungen AG i Uniqa International AG biće spojene u jednu kompaniju – Uniqa Grupu. Ovu stukturnu promjenu pratiće i promjene u Upravnom odboru koji je u tri kompanije u 2016. već smanjen sa 22 na 11 članova, a nakon restruktuiranja imaće devet članova.

 

Izvor: ekapija.com


Posted on Tuesday, December 03, 2019 (Archive on Tuesday, January 14, 2020)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Vagabundo travel
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement