Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Tržišta osiguranja će rasti usprkos slabljenju globalnog gospodarskog rasta Minimize
Tržišta osiguranja će rasti usprkos slabljenju globalnog gospodarskog rasta

Tržišta osiguranja i dalje su otporna, a predviđa se da će globalne premije realno rasti za 3 posto godišnje u 2020. i 2021. godini, unatoč usporavanju rasta svjetskog gospodarstva. U posljednjem izvještaju Sigme  "Održavanje otpornosti usporavanjem rasta: izgledi za globalno gospodarstvo i tržište osiguranja 2020/21", Swiss Re Instituta (SRI) predviđa rast američke i euro zone iduće godine od 1,6 posto, odnosno 0,9 posto.

Glavni pokretač globalne ekonomije bit će Azija u nastajanju, s rastom od gotovo 6 posto, i to u Indiji i Kini. Doprinos osiguranja će na ovom području biti najveći. U Kini se predviđa da će premije neživotnih premija rasti za 9 posto u 2020. godini, a životne premije za 11 posto.

“Naša perspektiva, gledajući na globalni rast pogoršala se od prije godinu dana”, kaže Jerome Jean Haegeli, glavni ekonomist grupe u Swiss Reu. “Trgovinski rat između SAD-a i Kine bio je dalekosežniji nego što se predviđalo. U širem smislu, geopolitički razvoj se nije poboljšao. Umjesto toga, vidjeli smo još više polarizacije u cijelom svijetu, a sve je to dodalo veliku neizvjesnost i za buduće poslovanje. Za trgovinski sukob između SAD-a i Kine možemo reći da predstavlja najveći rizik za globalni rast. ”

Zbog okruženja pogoršanja trgovinskih i geopolitičkih kretanja tijekom prošle godine, SRI je smanjio prognoze rasta za napredna tržišta. SRI predviđa da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u SAD-u usporiti na 1,6 posto u 2020. godini s 2,3 posto ove godine, jer efekti fiskalnih poticaja izmiču i trgovinske napetosti s Kinom se nastavljaju. To je ispod konsenzusne prognoze za 2020. godinu od 1,8 posto. Rizik od recesije u SAD-u i dalje je povišen na 35 posto, ali to nije osnovni scenarij za SRI. Prema sigma analizi, američka ekonomija je najotpornija u odnosu na ostale zemlje G4, a očekuje se da će tamo rast 2021. godine blago ojačati na 1,8 posto.
Sve u svemu, rast tržišta zemalja u nastajanju trebao bi se neznatno poboljšati u sljedeće dvije godine. Iako će Azija ostati pokretač globalnog rasta, pozitivan je zamah i u drugim regijama. Izgledi za neke velike latinoameričke zemlje, prije svega Brazil, poboljšali su se u odnosu na prošlu godinu, a rast Afrike također umjereno jača. Tekući trgovinski spor sa SAD-om će težiti rastu u Kini, ali uz pojačano fiskalno i monetarno ublažavanje, SRI predviđa povećanje u BDP-u od 6,1 posto sljedeće godine.

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Tuesday, November 26, 2019 (Archive on Tuesday, January 07, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement