Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

GRAWE osiguranje namjerava pripojiti Atos osiguranje Minimize
GRAWE osiguranje namjerava pripojiti Atos osiguranje

GRAWE osiguranje a.d. Banja Luka namjerava pripojiti Atos osiguranje a.d. Bijeljina, proizilazi iz dokumenta Konkurencijskog vijeća BiH. Grawe osiguranje je podnijelo bh antimonopolskom tijelu prijavu koncentracije 26. rujna 2019. godine.

U zahtjevu je navedeno da su GRAWE osiguranje i Atos osiguranje podružnice društva austrijske grupacije Grazer Wechselseite Versicherung AG, koja je vlasnik 100 posto udjela u oba gospodarskog subjekta.
 
Cilj pripajanja je osiguranje veće tržišne efikasnosti zbog koncentracije znanja, smanjenja dvostrukih funkcija i snažnijeg nastupa na tržištu.
 
Pretežna djelatnost GRAWE osiguranja je neživotno i životno osiguranje, a Atos osiguranja osiguranje od autoodgovornosti,.
 
U mišljenju Konkurencijskog vijeća BiH navodi se da pripajanje Atos osiguranja GRAWE osiguranju ne predstavlja koncentraciju u smislu Zakona o konkurenciji, s obzirom da se ne radi o pripajanju nezavisnih gospodarskih subjekata.
 
Grawe osiguranje je ranije izvijestilo da u procesu usklađivanja poslovanja Atos osiguranja sa poslovanjem Grawe group pridužuje sarajevsku filijalu bijelinskog društva sa cjelokupnim osobljem i prodajnim mjestima društvu Grawe osiguranje d.d. Sarajevo zbog lakšeg administriranja i upravljanja.
 

Grawe osiguranje preuzelo je Atos osiguranje prošle godine, a akvizicija je bila "teška" 24 milijuna KM.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, November 22, 2019 (Archive on Friday, January 03, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement