Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Penzija više neće biti, radićemo dok smo živi - Kakvu ideju rada predviđa Amerikanac Rik Edelman Minimize
Penzija više neće biti, radićemo dok smo živi - Kakvu ideju rada predviđa Amerikanac Rik Edelman

Rik Edelman, osnivač i izvršni predsjednik kompanije Edelman Financial Services, jedne od vodećih kompanija za finansijsko savjetovanje smatra da će uskoro nestati dosadašnji koncept penzionisanja.

Edelman u jednom videu navodi da uskoro više neće biti klasičnog slijeda događaja: rađamo se, idemo u školu, radimo, idemo u penziju i umiremo.

Očekivani životni vijek vrlo će se vjerovatno drastično produžiti, što znači da ćemo možda živjeti 110 ili 120 godina. Neće biti održiva ideja odlaska u lagodnu penziju sa 65 godina. Naime, ako živimo 120 godina, a odemo u penziju sa 65, kako ćemo zaraditi, odnosno priuštiti 50 ili 60 godina slobodnog vremena?".

- Gotovo je s idejom penzije. To je bila inovacija 20. vijeka koje nije bilo u 19. vijeku i koje neće biti ni u 21. U budućnosti ćete raditi do 75, 85, 95. ili 105. godine života. No, ne brinite zbog toga. Nije tako strašno kako zvuči. Vi ćete, naime, željeti da radite - kaže Edelman.

Kaže da ćemo htjeti raditi iz dva razloga.

- Prvo, bićete dovoljno zdravi da to možete. Bićete kao stogodišnjak zdravi kao što je neko danas s 40 ili 50 godina, a to znači da ćete htjeti ostati aktivni, i u privređivanju i u zajednici - tvrdi Edelman.

Drugo, kaže, lakše ćemo nego ikada prije zarađivati novac, zahvaljujući zajedničkoj ekonomiji, kratkotrajnim ugovorima, ideji rada sa skraćenim radnim vremenom, rada putem interneta i slično.

- Nećete više morati raditi 40 ili 50 sati sedmično i nećete morati zarađivati ​​100 ili 200.000 USD godišnje. Moći ćete dopuniti svoj prihod s 20.000 do 40.000 USD godišnje radeći honorarno one poslove koje želite. Novac će biti lako dostupan, a to znači da ćete umjesto da jedva dočekate godine ili potreban staž za penziju, u drugačiji koncept penzije otići ranije i češće - objasnio je Edelman.

- Mi to trenutno nazivamo godišnjim odmorima. No onda ćemo ih imati češće.

- Dakle, ići ćemo u školu, naći ćemo posao, a onda uzeti par godina slobodnog. Kasnije ćemo ponovno otići u školu i započeti neku sasvim drugačiju karijeru - objašnjava.

- Činićemo tako kroz cijeli život. Nestaće linearnog koncepta zaposlenja. Umjesto toga, pojaviće se ciklična linija života gdje ćete prolaziti kroz učenje, zapošljavanje i slobodno vrijeme kroz cijeli svoj život. Biće zabavno i prijatno, a biće i korisno za zajednicu. Zašto bi neko s tim imao problem - dodao je.

Izvor: ekapija.com


Posted on Friday, November 08, 2019 (Archive on Friday, December 20, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: 3.00
Rating: 3
Rating: 3

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement