Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Cilj izmjene Zakona je dalji razvoj tržišta dobrovoljnog penzijskog osiguranja Minimize
Cilj izmjene Zakona je dalji razvoj tržišta dobrovoljnog penzijskog osiguranja

Razlozi za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima sadržani su u potrebi da se pored postojeće zakonske mogućnosti pojedinačnog učlanjenja zaposlenih lica u dobrovoljni penzijski fond, stvore pravne pretpostavke za njihovo kolektivno uključivanje, rečeno je Srni u Ministarstvu finansija Republike Srpske.

 

Prema predloženom rješenju, organizator penzijskog plana zaključuje ugovor sa društvom za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom kojim se obavezuje da će za članove plana, isključivo iz sopstvenih sredstava, vršiti uplate penzijskih doprinosa na njihove individualne račune.

"Predloženo rješenje dozvoljeno je samo pod uslovom spremnosti poslodavca da vlastitim sredstvima finansira penzijske doprinose svojih zaposlenih, ne uslovljavajući takve doprinose dodatnim uplatama na teret zaposlenog", istakli su u resornom ministarstvu.

U slučaju kolektivnog pristupanja penzijskom fondu, naveli su u Ministarstvu finansija RS-a, princip dobrovoljnosti ostvaruje se kroz pravo nesaglasnog lica da se, na vlastiti zahtjev, isključi iz penzijskog plana.

"Cilj ove izmjene Zakona je dalji razvoj tržišta dobrovoljnog penzijskog osiguranja, kao posebnog oblika dugoročne namjenske štednje, kroz afirmisanje poslodavaca da grupno uključe zaposlene u penzijski plan, a koje treba da omogući dodatne penzije putem sigurne dugoročne štednje u penzijskim fondovima, kao i da podstakne dalji razvoj finansijskog tržišta, a time i privrede u cjelini", naglasili su u Ministarstvu finansija.

Na ovaj način, Vlada Republike Srpske je izrazila snažno opredjeljenje za razvoj ovog oblika dugoročne namjenske štednje za penzijsku dob, a što treba da doprinese podizanju svijesti pojedinaca o potrebi i značaju štednje, radi obezbjeđenja dodatne sigurnosti u starosti.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima Vlada je usvojila na sjednici održanoj 26. septembra, a nalazi se u materijalima za 7. redovno zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske, koja je zakazana za 22. oktobar.

Izvor: akta.ba


Posted on Monday, October 28, 2019 (Archive on Monday, December 09, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement