Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.564.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Oporavak tržišta osiguranja u BiH - Rast na polugodištu 6,6% Minimize
Oporavak tržišta osiguranja u BiH - Rast na polugodištu 6,6%

Nakon skromnog rasta u 2018. godini od 4,3%, tržište osiguranja u Bosni i Hercegovini se unekoliko oporavlja u ovoj godini.

Tržište osiguranja zabilježilo je u prvom polugodištu 2019. godine u odnosu na isti period prošle godine rast od 6,6%, pokazuju podaci Agencije za osiguranje BiH, izvještava Indikator.ba.
 
Ukupna zaračunata bruto premija osiguravatelja iznosila je u periodu januar-juni 2019. godine 382,78 mil KM i za 23,8 mil KM veća je nego u istom periodu 2018. godine, kada je iznosila 358,9 mil KM.
 
Premija neživotnih osiguranja iznosila je za šest mjeseci ove godine 306,01 mil KM i zabilježila je rast od 5,8%.
Nešto veći, 10%, bio je rast premija životnih osiguranja i ukupna premija bila je 76,7 mil KM, gotovo 7 miliona više nego u istom periodu prošle godine.
 
Društva su u ovoj godini imala veću vrijednost isplaćenih šteta koja je na nivou sektora za šest mjeseci ove godine iznosila 145,98 mil KM. To je povećanje za 7,6% u odnosu na isti period prošle godine kada je ova vrijednost bila 135,65 mil KM.
 

Vrijednost isplaćenih šteta u segmentu životnih osgiuranja manja je za 818.000 KM nego u istom periodu lani, dok je segmentu neživotnih osiguranja veća za 11,15 mil KM. Pritom je za 4,6 mil KM bila veća vrijednost isplaćenih šteta za osiguranje od požara i elementarnih nepogoda nego što je to bilo za prvih šest mjeseci 2018.

Izvor: ekapija.com


Posted on Thursday, October 24, 2019 (Archive on Thursday, December 05, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement