Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

BiH: Plaće u financijama i osiguranju za godinu porasle više od 10 posto Minimize
BiH: Plaće u financijama i osiguranju za godinu porasle više od 10 posto

Prosječna neto plaća u djelatnosti financija i osiguranja u Bosni i Hercegovini porasla je za 10,5 posto u srpnju ove godine u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH. Prosječna neto plaća u financijskim i djelatnostima osiguranja u srpnju iznosila je 1.594 KM.

U odnosu na srpanj 2018. godine kada je bila 1.442 KM, prosječna plaća u ovim tradicionalno najplaćenijim djelatnostima porasla je za 152 KM.
 
Neslužbene informacije do kojih je došao portal Indikator.ba govore da je kao odraz stanja na tržištu rada i relativno nedovoljnog rasta zarada u financijskom sektoru, u pojedinim bankama zabilježen povišen nivo fluktuacije radne snage.
 
Ipak rast prosječne plate u osiguranju i financijama bio je iznad prosjeka rasta neto plaća u BiH. Prema statističkim podacima, prosječna plaća BiH u srpnju ove godine iznosila je 932 KM i nominalno je viša za 6,1 posto u odnosu na lipanj prošle godine, te viša za 2,8 posto u odnosu na prosinac 2018. godine.
 
Osim u financijskim i djelatnostima osiguranja, dvoznamenkasti rast zarada na godišnjem nivou bilježi se u poslovanju nekretninama 13,2 posto (prosječna plaća u srpnju 838 KM), u djelatnostima umjetnosti, zabave i rekreacije 11,8 posto (698 KM) i građevinarstvu 10,4 posto (636 KM).
 

Nakon financija i osiguranja, najveća prosječna plaća je u djelatnostima proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.470 KM, dok je u sektoru informacija i komunikacija 1.354 KM. Indikator.ba

Izvor: pogled.ba


Posted on Monday, September 30, 2019 (Archive on Monday, November 11, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement