Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Mala premija, mala i odšteta Minimize
Mala premija, mala i odšteta

Šta učenici u Čačku dobijaju uplatom školskog osiguranja svake godine; Roditelji se opredeljuju za minimalne iznose od samo 100 dinara.

ČESTO se dešava da se roditelji đaka koji su osigurani u školi pobune zbog izuzetno niske sume novca koju deca dobiju ukoliko dožive nekakvu nezgodu ili kakav prelom. U osiguravajućim kućama ističu da je razlog tome to što se škole odlučuju za najniže godišnje premije od 100 do 150 dinara po učeniku, pa se onda i ne može očekivati veća odšteta.

Agenti osiguranja dodaju i da su oni često na udaru gnevnih roditelja, a da zapravo ništa nisu krivi, već da je krivica u menadžmentu škole, odnosno direktorima i sekretarima koji nisu u dovoljnoj meri objasnili roditeljima šta pokriva osiguranje njihove dece i kolike su sume u slučaju povreda.

- Moje dete je polomilo ključnu kost u školskom dvorištu. Pošto je bila osigurana, prikupila sam svu potrebnu dokumentaciju i predala u školu. Kasnije sam dobila odgovor da će mi isplatiti 1.600 dinara. Pa toliko sam novca samo potrošila da bih prikupila sve neophodne papire. To je sramota. Od tada više svoju decu ne osiguravam preko škole - ispričala nam je Čačanka Jelena Nikolić.

Direktori škola, sa druge strane, pričaju da oni konkretno nemaju ništa sa izborom osiguravajuće kuće, te da o tome odlučuje upravo Savet roditelja, a odluku samo verifikuje Školski odbor. Savet roditelja, ne razmišljajući o posledicama, uglavnom se odlučuje za najnižu godišnju premiju sa mišlju da to što manje košta roditelje.

- Mi ne određujemo sumu osiguranja. O tome odlučuje škola sa kojom i potpisujemo polisu. Naravno da sve zavisi od toga koliko će se plaćati premija, i što je suma manja, to će i odšteta biti niža - rekla nam je Milena Damljanović, preuzimač rizika u korporativnom odeljenju "Dunav osiguranja" u Čačku.

U većini slučajeva osiguranje u školama obuhvata samo invaliditet i smrt u slučaju nezgode ili bolesti, a retkost je da su deca osigurana od preloma (osim u slučajevima kada im je procenjen stepen invalidnosti) i vanbolničkog lečenja. Ukupna osigurana suma, naravno, zavisi od visine premije, ali i od broja učenika koji će tu premiju platiti, pa tako, recimo, u jednom od osiguravajućih društava na premiju od 150 dinara, u slučaju trajnog invaliditeta osigurana suma je 260.000, za smrt usled nezgode 130.000, a za smrt usled bolesti 60.000 dinara.

VRAĆANjE NOVCA U JUNU

NA kraju godine obično (ne u svakom slučaju) škole dobijaju određeni procenat povraćaja novca od ukupnog iznosa uplaćene premije. Radi se, uglavnom, o procentu između 10 i 20 odsto, a taj novac se uplaćuje na namenski račun, recimo, za kupovinu određene opreme u školama. Agenti osiguranja, kao i direktori isključuju bilo kakvu zloupotrebu ovog novca.

Izvor: novosti.rs


Posted on Wednesday, September 25, 2019 (Archive on Wednesday, November 06, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Vagabundo travel
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement