Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.348.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Tržište osiguranja u regiji u posljednjih 10 godina zabilježilo visoke stope rasta Minimize
Tržište osiguranja u regiji u posljednjih 10 godina zabilježilo visoke stope rasta

Osiguravajući supervizorski forum predstavnika Evropske komisije, Evropskog regulatornog tijela za osiguranje i mirovine (EIOPA) i regulatornih tijela osiguranja na zapadnom Balkanu održan je prvi put 3. septembra u Frankfurtu u Njemačkoj.

- Organizacija Foruma rezultat je inicijative makedonske Agencije za nadzor osiguranja (ISA) i posljedica sastanka predsjednika Vijeća stručnjaka ISA-e Klime Poposkog u februaru sa visokim dužnosnicima iz kabineta povjerenika Johannesa Hahna, priopćeno je iz ISA-e.

Cilj inicijative je, kako Agencija navodi, provođenje evropskih direktiva o osiguranju u nacionalna zakonodavstva zemalja zapadnog Balkana, jačanje dijaloga između regulatornih tijela u regiji i Evropskog regulatornog tijela za osiguranje i mirovine, kao i jačanje prakse za veću stabilnost sektora osiguranja.

U okviru foruma, osim što su predstavljeni trenutni izazovi u oblasti regulacije i nadzora osiguranja od predstavnika zapadnog Balkana, predsjednik Agencije za nadzor osiguranja Klime Poposki održao je prezentaciju u ime zemalja Zapadnog Balkana na temu "Ekonomski razvoj i pregled industrije osiguranja u regiji Zapadnog Balkana".

-Naše tržište osiguranja u posljednjih 10 godina zabilježilo je najviše stope prosječnog godišnjeg rasta prodaje osiguranja, u usporedbi s prosjekom zemalja Evropske unije, a posebno u usporedbi sa zemljama Srednje i Istočne Evrope. Prosječno godišnje povećanje premija neživotnih osiguranja za razdoblje od 2009. do 2018. iznosilo je 39,9 posto, dok je životno osiguranje za isto razdoblje imalo rast za 500 posto, rekao je Poposki.

Dodao je da prosječni desetogodišnji rast u regiji EU iznosi 0,6 posto za neživotna, dok je segment životnih osiguranja niži za 0,2 posto.

Procjenjuje da će povećavanjem svijesti građana o potrebi osiguranja, kao i procesom poboljšanja životnog standarda izgledi za razvoj osiguranja biti još veći.

Izvor: indikator.ba


Posted on Friday, September 13, 2019 (Archive on Friday, October 25, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement