Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

VIG: Rast premije i dobiti, dobre prognoze za budućnost Minimize
VIG: Rast premije i dobiti, dobre prognoze za budućnost

Vienna Insurance Group (VIG) nastavlja s rastom u prvoj polovici 2019. Uz značajni porast dva ključna pokazatelja, rast premije kao i dobit, i prije i nakon oporezivanja, VIG izviješćuje o vrlo pozitivnim polugodišnjim rezultatima.

Unatoč većim isplatama šteta zbog vremenskih uvjeta, kombinirani omjer ostao je stabilan iz godine u godinu. Zadržati će fokus na optimizaciji poslovnog modela u smislu šteta i troškova tako da i dalje prate dostizanje ciljanog omjera od 95 posto u 2020. godini. Uvjereni su da će ostvariti ciljeve za 2019.

Grupa cilja volumen premije od 9,9 milijardi eura i dobit prije oporezivanja između 500 i 520 milijuna eura. Povoljno ekonomsko okruženje u regiji središnje i istočne Europe podržava VIG-ov optimizam.

“U srpnju 2019. Bečki institut za međunarodne ekonomske studije izvijestio je da je usporavanje rasta daleko manje nego što se očekivalo u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Prognoze za većinu zemalja revidirane su prema gore “, komentirala je Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group-a.

VIG je izvijestio o značajnom povećanju premijskih prihoda od oko 300 milijuna eura ili 5,8 posto, na 5,4 milijarde eura. Svi segmenti donijeli su dobitke, uključujući životno osiguranje s jednokratnim uplatama premije, gdje premije godinama padaju. Pokretači rasta bili su neživotni segment, sveobuhvatno osiguranje automobila i zdravstveno osiguranje.

Bugarska, Poljska i baltičke zemlje zabilježile su posebno ohrabrujuća poboljšanja rasta premije. Obujam premije u kompanijama središnje i istočne Europe, prilagođen za prvu konsolidaciju poduzeća u Poljskoj, Baltiku i Bosni i Hercegovini, organski je porastao s jakih 4,1 posto.

Konsolidirana dobit prije oporezivanja dosegla je 257,1 milijuna eura – što je znatno povećanje od 10,5 posto. Strategija VIG-a za postizanje profitabilnog rasta odražava se i na rezultat nakon poreza koji je u prvoj polovici 2019. godine poboljšan za 10,5 posto na 151 milijuna eura.

Kombinirani omjer Grupe bio je 96,4 posto, slično prošlogodišnjim 96,3 posto, usprkos negativnom utjecaju većih troškova zbog štete od jakog snijega i oluje Eberhard. Vrlo pozitivan razvoj kombiniranog omjera ostvaren je u baltičkim državama (pad od 3,8 postotnih bodova), Bugarskoj (pad za 3,5 postotnih bodova) i ostalim tržištima, uključujući Njemačku (pad za 6,8 postotnih bodova).

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Thursday, September 05, 2019 (Archive on Thursday, October 17, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement