Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 9.300.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

EIOPA je objavila Mišljenje o korištenju dokumenata o upravljanju i procjeni rizika u nadzoru institucija za strukovno mirovinsko osiguranje (IORP-a) Minimize
EIOPA je objavila Mišljenje o korištenju dokumenata o upravljanju i procjeni rizika u nadzoru institucija za strukovno mirovinsko osiguranje (IORP-a)

Europsko tijelo za osiguranje i profesionalno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je 10. srpnja 2019. Mišljenje o korištenju dokumenata o upravljanju i procjeni rizika u nadzoru institucija za strukovno mirovinsko osiguranje (IORP-a).

Direktivom IORP II uvedeni su novi zahtjevi za dokumente o upravljanju koje bi IORP-ovi trebali pripremiti i staviti na raspolaganje nadzornom tijelu. U kojoj mjeri nadzorna tijela koriste dokumente o upravljanju u nadzoru IORP-a, razlikuje se unutar Europske unije ovisno o nacionalnim mjerama, specifičnostima domaćeg IORP sektora i zahtjevima za pravovremeno podnošenje informacija nadzornim tijelima. Važna razlika koja se razmatra u ovom Mišljenju odnosi se na utvrđivanje dostavljaju li IORP-i relevantne dokumente o upravljanju na zahtjev nadzornih tijela povremeno ili na ad hoc osnovi.

Zbog značajnih razlika među državama članicama u organizaciji i načinu reguliranja IORP-a, nadzorna tijela imaju fleksibilnost u svakom trenutku od IORP-a zatražiti informacije o poslovanju ili dokumente potrebne za provođenje nadzora.

Cilj ovog Mišljenja je promicanje dosljednih nadzornih praksi pružanjem smjernica nadzornim tijelima o korištenju dokumenata o upravljanju u postupcima nadzora IORP-a. Također, cilj ovog Mišljenja je olakšati proporcionalni nadzor i nadzor temeljen na rizicima nad IORP-ima . U tom kontekstu, nadzorna tijela mogu uzeti u obzir nacionalne specifičnosti IORP sektora kako bi odredila zahtjeve potrebne za provedbu ovog Mišljenja uzimajući u obzir pristup utemeljen na rizik i proporcionalan pristup.

Ovo Mišljenje također pruža smjernice o korištenju dokumenata o upravljanju u nadzoru politika ulaganja IORP-a, uključujući izjavu o načelima politike ulaganja (SIPP) te pruža smjernice o procjeni vlastitog rizika (ORA), novom zahtjevu IORP II direktive, koji nadzorna tijela moraju uključiti u postupak provođenja nadzora.

Nadzorna tijela također bi trebala uzeti u obzir promjene koje proizlaze iz novog zakonodavstva Europske unije vezano uz javno objavljivanje podataka u vezi s održivim ulaganjima i rizicima održivosti, kojim se propisuje veća transparentnost uključivanja rizika održivosti u politikama poput politika nagrađivanja, razmatranjima IORP-a o štetnim utjecajima na održivost i promicanje okolišnih ili društvenih karakteristika te održivim ulaganjima u godišnjem izvještaju IORP-a i informacijama koje se pružaju potencijalnim članovima.

Izvor: svijetosiguranja.eu


Posted on Thursday, August 22, 2019 (Archive on Thursday, October 03, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement