Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 8.706.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Izbjegnite je: Greška u komunikaciji zbog koje pucaju brakovi i veze Minimize
Izbjegnite je: Greška u komunikaciji zbog koje pucaju brakovi i veze

Učinkovita komunikacija jedan je od najvažnijih aspekata veze ili braka, a kada partneri igraju "igru krivnje" tada nitko ne sluša i ne čuje što mu se govori.

Neprestano predbacivanje krivnje lako se pretvori u problem koji dovodi do prekida.

Bračni život ili veza, naravno, nisu uvijek zabavni. Ponekad ste vjerojatno osjetili frustraciju jer vam se činilo da vas partner ne sluša, a ako se ovo stanje zadrži duže vrijeme odnos se može pretvoriti u jednu veliku "igru krivnje" i biti ispunjen nabijanjem osjećaja krivnje, kritikama i zbrajanjem pogrešaka. 

Naravno, probleme u vezi prolazi svatko, ali kada zaglavite u odnosu gdje jedno drugo samo krivite za probleme vaša komunikacija je takva da vam neće pomoći da riješite probleme. S vremenom situacija će postajati sve gora i gora.

Ponekad načini na koje se štitimo od boli mogu uzrokovati još više boli, a ako se osoba ne osjeća dobro u vezi najlakše se zaštititi zbrajanjem partnerovih pogrešaka što s vremenom dovodi do odnosa koji je sveden na već spomenuto predbacivanje krivnje i kritiziranje.

Posljedica komunikacije koja se bazira na međusobnom okrivljavanju je ta da mnogi parovi s vremenom zapnu u negativnom obrascu interakcije, a krivnja, defenzivnost, prijezir i kritika su snažni prediktori prekida i razvoda.

Ako ste i sami u situaciji u kojoj vam se čini da vaš partner i vi cijelo vrijeme samo prebacujete krivnju jedno na drugo, umjesto da shvatite u čemu je problem i riješite ga, u nastavku pročitajte nekoliko načina na koje možete iskomunicirati vaše osjećaje bez da optužujete vašeg supruga ili dečka.

Pametna komunikacija je jednostavan i besplatan način koji može pomoći da krivnja i ogorčenje ne postanu nepremostive prepreke u vašoj vezi.

1. Izrazite osjećaje tako da rečenicu počnete s "ja" umjesto s "ti".

2. Pokrenite razgovor kada se "ohladite", umjesto da reagirate u trenutku kada ste uznemireni.

3. Pronađite prikladno vrijeme za početak razgovora, najbolje kada ste oboje smireni.

4. Ako situacija eskalira, recite partneru da u tom trenutku ne možete voditi razgovor i vratite mu se kada se smirite.

5. Prije nego izrazite svoje osjećaje, razmislite o tome kako bi druga strana mogla reagirati.

KOMUNIKACIJA JE ALAT KOJI VEZU MOŽE JAČATI

Naravno, ponekad se jako teško smiriti se i pričati o osjećajima bez da nekoga krivite, međutim postoje načini za ostvarivanje komunikacije u kojoj neće biti negaitvnih obrazaca i kojom ćete izražavati bol na način koji će vašu vezu dodatno ojačati.

Ponekad u tom naumu nećete uspjeti sami, ali tada možete potražiti pomoć stručne osobe koja će vam svojim savjetima olakšati cijelu situaciju. Kada partner i vi prestanete međusobno kriviti jedno drugo i počnete voditi pametne i konkretne razgovore, počet ćete i shvaćati kako se druga strana osjeća te reagirati na prikladniji način.

Da biste imali zdrav odnos, jednostavno morate raditi na komunikaciji i načinu na koji reagirate. Kada počnete izažavati kako se osjećate bez da upirete prstom u nekoga, vaš odnos bit će bolji.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Sunday, July 07, 2019 (Archive on Sunday, August 18, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 


Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement