Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.870.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Preživljavanje na 35+: Pet trikova za rashlađivanje kada nema klime Minimize
Preživljavanje na 35+: Pet trikova za rashlađivanje kada nema klime

Toplinski val pojam je s kojim ćemo se u nadolazećem razdoblju često susretati.

Jer – ljeto je, temperature su visoke i svi traže spas od vrućina. Mnogi će ga pronaći u klima-uređajima, međutim čak i ako u svome domu nemate klimu, postoje trikovi koji će vam olakšati paklene vrućine.

1. UMJESTO NA TEMPERATURU U SVOM DOMU, FOKUSIRAJTE SE NA TEMPERATURU SVOGA TIJELA

Ako su naši preci preživljavali bez klima-uređaja, nema razloga da i nama to ne pođe za rukom. Za početak trebate pripaziti na temperaturu svoga tijela. Ispijajte ledene napitke i tu prije svega mislimo na vodu, tuširajte se u hladnoj vodi, na područja sa snažnim pulsom kao što su vrat i zapešća stavljate mokre tkanine, pametno birajte odjeću, neka bude od prirodnih i prozračnih materijala, a pored kreveta stavite posudu s hladnom vodom i ako vas usred noći probudi vrućina, u nju umočite noge.

Rashlađivanju tijela pomaže i mokra kosa, pa navlažite cijelu kosu ili jedan njezin dio kako biste se brzinski rashladili. Možete i zamrznuti rupčić i rashladiti se tako što ga na osim već spomenuti vrat i zapešća stavljate na čelo, ruke ili noge. Kada se tkanina zagrije, isperite je i vratite natrag u zamrzivač ili hladnjak.

Ako ste na moru, sigurno znate koje su vam opcije.

2. ISKLJUČITE SVE IZVORE TOPLINE

Pokušajte što manje koristiti pećnicu i okrenite se hladnim salatama i jelima koje možete pripremiti bez paljenja pećnice.

Osim toga, nemojte bespotrebno držati upaljena svjetla. Kada ne koristite računalo, isključite ga. Isto vrijedi i za televizor jer svi ti uređaji dodatno će zagrijati vaš životni prostor.

3. OTVARANJE/ZATVARANJE PROZORA

Tijekom dana, za vrijeme najvećih vrućina zamračite svoj dom. Spustite rolete i navucite zavjese jer velik dio neželjene topline u dom dolazi upravo kroz prozore. Zamračivanjem pomažete svome domu da se ne pretvori u minijaturni staklenik.

Navečer, posebno ako živite na području gdje tijekom noći temperature padaju, prozore otvorite kako bi vašim domom cirkulirao svježi zrak.

4. PAMETNO BIRAJTE POSTELJINU

Dok su plahte od flanela odličan odabir za zimu kada želite da vam bude što toplije, ljeti je pametniji odabir pamučna posteljina koja će vam pomoći da lakše dišete i na najvećim temperaturama. Nećete pogriješiti ni ako se odlučite za svilu ili saten.

5. NAPUNITE FRIŽIDER OSVJEŽAVAJUĆI POSLASTICAMA I LAGANIJOM HRANOM

U borbi s vrućinama može vam pomoći i hrana. Napunite frižider voćem, napravite osvježavajuće ledene lizalice, jedite puno povrća... Izbjegavajte tešku hranu i birajte namirnice koje će vašem tijelu osigurati dovoljno vode i energije.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Saturday, July 06, 2019 (Archive on Saturday, August 17, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement