Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.805.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

GRAWE zaključio prošlu godinu sa stopom solventnosti od 200,04 posto Minimize
GRAWE zaključio prošlu godinu sa stopom solventnosti od 200,04 posto

Protekla 2018. godina je jubilarna godina za GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo. 20 godina veoma uspješnog razvoja i rada u BiH.

Podsjećanja radi, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je prvo osiguravajuće društvo sa stranim kapitalom u Bosni i Hercegovini. Svoju tradiciju temelji na 190 godina dugoj tradiciji matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG iz Austrije.

Ukupna ostvarena premija u 2018.godini je 52.133.841 KM, od toga 26.720.518 KM u životnim osiguranjima, a 25.413.323 KM u neživotnim osiguranjima.

Razvili su prodaju neživotnih osiguranja na oko 50% ukupne premije. Ponosno ističemo razvoj auto osiguranja sa cca. 70 000 ukupno zaključenih polica auto osiguranja.

Aktiva GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo za 2018. godinu iznosi 221.665.818,65 KM, što je ujedno i najveća aktiva na tržištu osiguranja na području Bosne i Hercegovine.

GRAWE je zaključio prošlu godinu sa stopom solventnosti od 200,04%.

Solventnost je omjer raspoloživih i potrebnih sredstava poslovanja, što u prevodu znači da je GRAWE stopa solventnosti, čak 100 % veća od zakonski propisane.

Visoka stopa solventnosti je garant dugoročne stabilnosti i sigurnosti za sve interesne grupe: klijente, dioničare, zaposlenike i institucije sistema.

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnim godinama, poslovali su s dobiti, a neto dobit za 2018. godinu je iznosila 2.047.650,15 KM.

"Ove brojke jesu kvantitativni pokazatelj uspješnih rezultata, ali i pokazatelj punog povjerenja koje GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo uživa kod velikog broja klijenata širom Bosne i Hercegovine”, izjavio je Fikret Hodžić, direktor GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

"Osnovni princip poslovanja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo je obezbijediti sigurnost građana BiH u svim njihovim bitnim životnim situacijama i planovima za budućnost. Potvrđuje to i zvanična informacija da je GRAWE svojim klijentima isplatilo 48.522.726,08 KM po osnovu doživljenja životnog osiguranja. To znači više od 3.180 sigurnih penzija/mirovina ili ispunjenja životnih planova za školovanje djece i svih drugih investicija", sa ponosom je dodao Hodžić.

Usluge GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo su trenutno dostupne u čak 86 ureda širom Federacije BiH u kojima radi više od 382 zaposlenika.

Izvor: akta.ba


Posted on Monday, April 15, 2019 (Archive on Monday, May 27, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement