Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.805.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Central osiguranje sa najvećim rastom premije u 2018. Minimize
Central osiguranje sa najvećim rastom premije u 2018.

Central osiguranje d.d. Sarajevo, na čiji meteorski uspon konkurencija ne gleda blagonaklono, ostvarilo je i u 2018. godini najveći rast premije, izvještava Indikator.ba.


Ovaj osiguravatelj je, prema preliminarnim podacima Agencije za osiguranje, zaračunao ukupnu premiju u prošloj godini u vrijednosti 38,3 miliona KM, a što je za 44,2 posto više nego u 2017. godini.

Central osiguranje povećalo je tržišni udio u BiH sa 3,89 posto na 5,38 posto i već je zauzelo osmo mjesto po tržišnom udjelu.
Ovaj osiguravatelj pretekao je po ukupnoj premiji dugogodišnje igrače na tržištu Wiener osiguranje a.d. i Vienna osiguranje (bivše Merkur BH Osiguranje).

Central osiguranje se pojavilo na tržištu sredinom 2016. godine, a osnovali su ga Visoka škola CEPS-Centar za poslovne studije Kiseljak i Centar Gradnja d.o.o. Široki Brijeg.

Sredinom prošle godine potpisan je ugovor o kupovini 100 postotnog udjela društva sa Croatia osiguranjem, ali je hrvatski osiguravatelj koji ima podružnicu u BiH krajem prošle godine odustao od kupovine.

Dva osiguravatelja vežu isti ljudi, jer su svojevremeno "odmetnici" iz ljubuškog Croatia osiguranja Mladen Markotić i Viktor Zadro i preuzeli upravljanje Central osiguranjem na početku njegovog rada.

Izvor: indikator.ba


Posted on Friday, April 12, 2019 (Archive on Friday, May 24, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement