Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.805.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Wiener osiguranje VIG u Hrvatskoj bilježi snažan rast u svim segmentima poslovanja Minimize
Wiener osiguranje VIG u Hrvatskoj bilježi snažan rast u svim segmentima poslovanja

Wiener osiguranje VIG ima više razloga za veselje, uz dobre poslovne rezultate kako Društva tako i Grupe, Društvo je osvojilo prvu nagradu na razini cijele matične kuće Vienna Insurance Group za svoj društveno odgovorni projekt (O)siguran online i financijsku naknadu za nastavak projekta u 2019. godini.

Nastavno na uspješnu prethodnu godinu, Wiener osiguranje VIG i u 2018. godini ostvarilo je snažan rast te se pozicioniralo na 4. mjesto liste vodećih društava na hrvatskom tržištu osiguranja po premijskom prihodu, a što je i značajno pridonijelo rastu cjelokupnog tržišta.

Na dan 31. prosinca 2018. godine Wiener osiguranje je zabilježilo zaračunatu bruto premiju od 891,5 milijuna kuna ostvarivši time ukupan plan premija i ostvarenu planiranu dobit u iznosu od 59,4 milijuna kuna prije poreza, a što je povećanje od 11% u odnosu na prošlu godinu. Navedeni premijski rezultati potvrđuju značajan rast od 15% u odnosu na 2017. godinu, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 9,1% .

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG povodom predstavljanja rezultata izjavila je:
„Ponosni smo na odlične poslovne rezultate u godini iza nas, kako Društva u Hrvatskoj, tako i cijele Vienna Insurance Group čiji rezultati su premašili i vlastita predviđanja. S obzirom da smo pri kraju prvog kvartala 2019. izrazito smo usmjereni na ostvarivanje još boljih rezultata u tekućoj godini s tendencijom još snažnijeg pozicioniranja na tržištu. Navedeni rast relevantan je pokazatelj stabilnosti poslovanja Društva, ali i potvrde pozicije Wiener osiguranja VIG kao stabilnog i pouzdanog partnera.“

U segmentu neživotnih osiguranja Wiener osiguranje ostvarilo je rast premije od 10,9% u odnosu na prethodnu godinu. Na navedeno je utjecao izuzetan rast u osiguranju imovine i dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja od oko 40%. Time je na nivou poslovne godine ostvaren cilj koji se odnosi na rast u ciljanim vrstama osiguranja što i dalje ostaje apsolutni prioritet Wiener osiguranja.  U segmentu životnih osiguranja Društvo je ostvarilo još snažniji rast od 17,8% i u tom je području trenutno drugi osiguratelj na hrvatskom tržištu.

U 2019. godini Wiener osiguranje VIG nastavit će s politikom razvoja različitih kanala distribucije pri čemu će ciljevi biti usmjereni na dodatno osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima, brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom.

Matična kuća, Vienna Insurance Group također bilježi vrhunske rezultate premija i dobit u 2018. godini prema preliminarnim rezultatima, a što je rezultiralo predloženim povećanjem dividenda za 2018., ali i predviđene dobiti za 2020. godinu. Peter Höfinger, član Upravnog odbora Vienna Insurance Group i predsjednik nadzornog odbora Wiener osiguranja VIG, naveo je konkretne rezultate Grupe:

•    Povećanje premije na oko 9,7 milijarde eura (gotovo +3 posto)
•    Dobit (prije oporezivanja) porasla je na približno 485 milijuna eura (gotovo +10 posto)
•    Kombinirana kvota značajno je poboljšana na 96,0 posto (-0,7 postotnih bodova)
•    Trenutačno se provodi više od 150 projekata digitalizacije u raznim područjima unutar Grupe, u prosjeku se ulaže 50 milijuna eura godišnje u digitalizaciju, što iznosi ukupno 200 milijuna eura kao dio programa Agenda 2020.

Kao jedno od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu Wiener osiguranje VIG prepoznalo je važnost svog utjecaja na društvo, okoliš i gospodarstvo, a što je na razini Grupe (VIG) prepoznato i nagrađeno prvim mjestom te zlatnom Günter Geyer nagradom. Günter Geyer nagrada dodjeljuje se od 2012. godine unutar Vienna Insurance Grupe i to društvima koja su zabilježila izniman društveni angažman kroz projekte koje provode. Nagradu dodjeljuje i sponzorira Wiener Städtische Versicherungsverein, glavni dioničar tvrtke VIG.  Wiener osiguranje nagrađeno je za projekt (O)siguran online koji se provodi od 2017. godine s ciljem prevencije online nasilja među djecom.

Božo Šaravanja, član Uprave Wiener osiguranja VIG tim povodom izjavio je:
„Veliko je priznanje dobiti prvo mjesto za društveno odgovorno poslovanje u konkurenciji od oko 50 društava u 25 zemalja. Zaista smo ponosni što je naš rad kroz projekt (O)siguran online prepoznat te financijski nagrađen u iznosu od 50.000 eura koje ćemo uložiti u daljnji razvoj projekta te edukaciju roditelja o važnosti zaštite naše djece na internetu. Ponosan sam što mogu reći da je ovo jedan od brojnih projekta koje podržavamo, samo neki od najistaknutijih su nacionalna akcija pošumljavanja „Boranka“ u 2018. te suradnja s udrugom CRVENI NOSOVI klaunovidoktori.“

Podsjetimo, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. proglašeno je najboljim osiguravajućim društvom u 2017. godini od strane Hrvatske gospodarske komore te mu je dodijeljena nagrada "Zlatna kuna". Oko 700 zaposlenika na skoro 90 prodajnih mjesta diljem Hrvatske svakodnevno je na usluzi klijentima - od kvalitetnog savjetovanja prilikom odabira odgovarajućih osigurateljnih pokrića, pa sve do brze obrade i isplate šteta.

Izvor: svijetosiguranja.hr


Posted on Friday, April 12, 2019 (Archive on Friday, May 24, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement