Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.805.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Triglav će isplatiti dividendu od 2,5 eura Minimize
Triglav će isplatiti dividendu od 2,5 eura

Rezultati Triglav grupe za 2018. godinu su dobri i prelaze planirane, što je prije svega posljedica visokog rasta premije osiguranja, povoljnog štetnog rezultata i određenih jedinstvenih događaja, prije svega u posljednjem tromjesečju 2018. godine.

Nadzorni odbor društva u četvrtak je potvrdio revidirani godišnji izvještaj Triglav grupe i matičnog društva za 2018. godinu. 

Obračunata bruto premija osiguranja u iznosu od 1.068 milijuna eura i za 7 posto je viša nego u 2017. godini, a Grupa je postigla rast u svim segmentima osiguranja i na svim tržištima. 

Kombinirani količnik Grupe iznosio je 91,8 posto. Investicijski prinosi – bez prinosa životnih osiguranika koji preuzimaju investicijski rizik – bili su za 29 posto niži nego u 2017. godini, što je posljedica nastavka stanja niskih kamatnih stopa na financijskim tržištima. 

Uprava i Nadzorni odbor predložit će skupštini dioničara isplatu dividendi u visini 2,50 eura bruto po dionici, što predstavlja 70,3 posto konsolidirane neto dobiti za 2018. godinu. 

"Predložana dividenda je u skladu s našom politikom o dividendama koja je održiva i istovremeno atraktivna. S njom na uravnotežen način osiguravamo dugoročnu finansijsku stabilnost Grupe, omogućujemo njen rast i razvoj te istovremeno isplaćujemo privlačne dividende našim dioničarima", kazao je predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar. 

Izvor: seebiz.eu


Posted on Thursday, April 11, 2019 (Archive on Thursday, May 23, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Vagabundo travel
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement