Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.805.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Austrijska uprava prezadovoljna poslovanjem GRAWE Banjaluka Minimize
Austrijska uprava prezadovoljna poslovanjem GRAWE Banjaluka

Predsjednik Upravnog odbora austrijskog Grawe koncerna (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) Othmar Ederer rekao je da je grupacija izuzetno zadovoljna rezultatima poslovanja kćerke firme u Republici Srpskoj, Grawe osiguranja Banjaluka.

Ekipa pod vodstvom gospodina Petkovića prošle godine ostvarila je i za akcionare i za klijente jako dobre rezultate. Mi smo veoma zadovoljni“, rekao je Ederer za portal CAPITAL nakon sjednice Skupštine akcionara Grawe Banjaluka.

Grawe Banjaluka je prošlu godinu završilo sa dobiti od 1,6 miliona KM i ostvarenom premijom od 17,5 miliona ili pet odsto više u odnosu 2017. godinu.

Grawe koncern je  prošle godine za oko 23 miliona KM od „MG Minda“ kupio „Atos osiguranje“ kako bi ojačao svoju poziciju i u segmentu auto-osiguranja kojim se do tada nisu bavili.

Ederer otkriva da je u toku postupak spajanja Grawe Banjaluka i Atos osiguranja, kao što je to urađeno u Federaciji BiH kupovinom VGT osiguranja.

Jako smo zadovoljni što smo mogli preuzeti Atos osiguranje. Moramo obaviti još neke stvari, da bi u potpunosti mogli to društvo integrisati u naš koncern. Mi smo uvjereni da ćemo i u tome uspjeti“, rekao je Ederer.

Na pitanja da li će biti neophodna dokapitalizacija Atos osiguranja, Ederer kaže da u ovom trenutku to društvo ima dovoljno kapitala, ali naravno ako bude potrebno zbog razvoja, to neće biti problem.

Politika svih naših osiguravajućih društava, naših kćerki osiguranja u inostranstvu, je da moraju biti kapitalno jaka i da mogu garantovati sigurnost za svoje klijente. To važi za Republiku Srpsku kao i za sve ostale države“, ističe Ederer.

Komentarišući da tržište autoosiguranja u Republici Srpkoj nije uređeno i da postoje nelegalni popusti, te da mnogi smatraju da je bila hrabra odluka Grawe koncerna da se uključe u taj segment osiguranja, Ederer je rekao da su, kad su ušli u Atos, vidjeli  da je tržište autoosiguranja jako zahtjevno. Međutim, kaže da  Grawe gleda dugoročno i da je jedino takvo razmišljanje ispravno ako se želi poslovati i u tom segmentu.

Što se tiče popusta, mi smo preživjeli i naše tržište na kojem su bile određene tarife u autoosiguranju, prije 30 godina. To je bilo i u Sloveniji prije 10-15 godina, u Hrvatskoj prije šest godina. Poznajemo i jedne i druge sisteme, i mislimo da možemo i u jednom i drugom sistemu uspješno poslovati“, ističe Ederer.

Meran najavljuje nove investicije

Grawe osiguranje posljednjih nekoliko godina imalo je velikih investicija u cijelom regionu, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Predsjednik Nadzornog odbora Grawe koncerna dr Philipp Meran komentarišući potencijal novih investicija na Balkanu rekao je za CAPITAL da Grawe, gdje god vidi mogućnost da sa austrijskom kulturom i načinom poslovanja može nešto pokrenuti na tržištu, to i učini.

Znači, ne isključujemo mogućnost da u narednom periodu bude još investicija u ovom regionu“, rekao je Meran.

Na prostoru Balkana premija osiguranja po glavi stanovnika je znatno manja od prosjeka u EU, što u upravi Grawe koncerna dovode u direktnu vezu sa privrednom situacijom u državi.

Ako nema privrednog razvoja u državi, ne može rasti ni osiguranje. Jasno je da države zapadnog Balkana imaju šanse za veći razvoj i mi vidimo te mogućnosti, ali još bitnije je da vidimo kad će ta država biti u EU. Naravno, neće se ulaskom u EU desiti neko čudo, ali korak po korak, polako će te države postati dio evropske zajednice i razvijati zajedničke evropske vrijednosti“, kaže predsjednik Upravnog odbora Grazer Wechselseitige Versicherung Othmar Ederer, navodeći kao primjer Makedoniju koja je, dugoročno razmišljajući, uspjela izaći iz spora sa Grčkom, što je dobro za cijeli region.

Komentarišući opasnost od ponavljanja svjetske finansijske krize i koliko će u tom slučaju biti u opasnosti i osiguravajući sektor, Ederer kaže da Grawe ima 190 godina iskustva u ulaganjima i nikada nije pogriješio.

Naša prednost je da smo jako kapitalizovani i kao takvi pripremljeni na sve krize. Kada dođe jaka oluja, samo drvo koje ima jake korijene, može preživjeti, a mi smo preživjeli mnoge“, ističe Ederer.

Scheitegel: Cilj je pokriti i spojiti cijeli region

Generalni direktor Grawe koncerna Klaus Scheitegel govorio je o poslovnoj strategiji koncerna da se skoncentrišu na ulaganje u zemlje zapadnog Balkana.

Naša ideja je bila da cijeli region poslovno pokrijemo i vodimo. Grawe u Austriji osigurava 450 hiljada vozila. Kada gledamo ovaj region, u bivšoj Jugoslaviji, sa Rumunijom isto ima 450 hiljada vozila. Šta je ideja? Čovjek koji kreće iz BiH, kroz Hrvatsku, Sloveniju, ide prema Austriji i Mađarskoj, naravno, najbolje je da bude osiguran kod Grawe, jer u svakoj od tih država i gradova mi ujedinjujemo sve te kulture i jezike“, kaže Scheitegel.

On ističe da je Grawe i u Austriji i izvan nje uvijek bio lokalno orjentisan, kao društveno odgovorna kompanija koja uvažava lokalne potrebe, države ili grada.

Upravo i Grawe Banjaluka je prepoznat kao društveno odgovorna firma koja ulaže u obveznice opštine i Republike Srpske.

To je jako važno, to jedan od osnovnih naših principa. Mi pokušavamo zadržati novac u granicama gdje je prikupljen i time upravo zahvaljujemo klijentima na povjerenju. Jednostavno, ako ne stvaramo radna mjesta u onoj državi gdje radimo, neće nam imati ko platiti premiju“, zaključio je generalni direktor Grazer Wechselseitige Versicherung Klaus Scheitegel.

Izvor: capital.ba


Posted on Tuesday, April 09, 2019 (Archive on Tuesday, May 21, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement