Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.585.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Revolucionarne promjene: Od iduće godine svi će automobili imati crne kutije i sustave za ograničenje brzine Minimize
Revolucionarne promjene: Od iduće godine svi će automobili imati crne kutije i sustave za ograničenje brzine

Na razini Europske unije pripremaju se revolucionarne promjene u segmentu sigurnosti u prometu, koje će uvelike utjecati na sudionike u prometu, ali i na automobilsku industriju.

Odbor za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta 21. veljače prihvatio je Prijedlog “Uredbe o zahtjevima za homologaciju za motorna vozila i njihove prikolice te za sustave, sastavne dijelove i zasebne tehničke jedinice namijenjene za takva vozila, u pogledu njihove opće sigurnosti te zaštite osoba u vozilima i nezaštićenih sudionika u cestovnom prometu, o izmjeni”.
 
Detekcija pješaka i biciklista
Ovim prijedlogom kroz nekoliko sljedećih godina svi automobili bi kao serijsku opremu trebali imati ugrađene Intelligent Speed Assistance (ISA) sustav za ograničenje brzine, sustav za prelaženje u suprotnu traku, uređaje koji snimaju događaje unutar automobila, sustav za pomoć vozaču uključujući automatsko kočenje u nuždi (AEB) s detekcijom pješaka i biciklista.
 
Pripreme za odluku
Osim toga, nalaže se i provođenje puno strožih autocrash testova. Predlagalo se obvezno ugrađivanje tzv. Alko testera u automobile, ali to nije prošlo. Prema proceduri, nakon usvajanja na Odboru, prijedlog Uredbe odlazi na glasanje u Parlament nakon čega dokument moraju zajedničkom procedurom usvojiti države članice u Vijeću, Europska komisija i Parlament. U ovom trenutku nije poznato bi li se glasanje o ovoj Uredbi moglo dogoditi prije europskih izbora.
 
Ako se Uredba usvoji, svi automobili bi morali imati ugrađen GPS i kamere za prepoznavanje znakova kako bi otkrili koliko je ograničenje na dijelu ceste kojim se automobil kreće. U praksi to bi značilo da bi sustav detektirao koje je ograničenje na prometnici i upozorio vas da vozite prebrzo. Ukoliko bi i dalje vozili preko ograničenja, sustav bi vas zvučnim signalima upozoravao da smanjite brzinu. Naravno, obveza da se u automobile serijski ugrade ISA sustavi mogla bi biti veliki udarac za proizvođače “nabrijanih” automobila te se može očekivati njihovo lobiranje na omekšavanje ovakvog prijedloga zakona. Sustav ISA u automobilskoj industriji nije nešto novo te ga nekoliko proizvođača već sada nudi, ali kao opcijsku mogućnost svojim kupcima.
 
Prati položaj vozila
Sustav za zadržavanje u prometnoj traci prati položaj vozila s obzirom na granice prometne trake ili ceste i primjenjuje zakretni moment na upravljač, ili pritisak na kočnice, onda kada vozilo napusti prometnu traku ili će se to ubrzo dogoditi te postoji opasnost od sudara. Prema ovom prijedlogu, automobili bi u budućnosti bili opremljeni i “crnim kutijama” koje bi snimale događaje u unutrašnjosti automobila, a snimke bi se koristile u slučajevima prometnih nesreća kako bi policija lakše utvrdila razloge nesreće.
 
Pregovori od 2018.
Prijedlog Uredbe dala je još u svibnju 2018. godine Europska komisija kako bi se izmijenili standardi sigurnosti vozila, koji se nisu mijenjali od 2009. godine i smatraju se zastarjelima. Tu izmjenu snažno podupire i za nju lobira Europsko vijeće za sigurnost prometa i traži da se ove promjene uvedu već 2020. godine. Prema tvrdnjama članova Vijeća, glavni uzrok smrti na cestama u EU je prekoračenje brzine. Njihove statistike govore da svakog tjedna na cestama širom EU umire 500 ljudi.
 
“Vrlo je jednostavno: ako želimo smanjiti broj smrtnih slučajeva na cestama, moramo se učinkovito uhvatiti u koštac s brzinom”, poručuju iz Vijeća. U Vijeću se također žestoko zalažu za smanjenje postojećih ograničenja brzina. Prema njihovim tvrdnjama, smanjenjem ograničenja brzine za samo jedan kilometar, godišnje bi se na razini EU spasilo 2100 ljudskih života. Prema istraživanjima na razini EU, na gradskim prometnicama je 37 posto nesreća sa smrtnim posljedicama, na seoskim putevima 55 posto, a na autocestama je 8 posto prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama i u najvećem dijelu razlog nesreća u kojima su smrtno stradali je prevelika brzina.
 

Direktor Vijeća Antonio Avenoso tvrdi kako “ovaj zakon predstavlja veliki korak naprijed za sigurnost cestovnog prometa u Europi i može spasiti 25.000 života od 2022. do 2037. godine”. Prema njegovim riječima, Vijeće se zalaže da zakon na snagu stupi što prije kako bi se automobili s novim obveznim sigurnosnim sustavima što prije počeli proizvoditi.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, March 15, 2019 (Archive on Friday, April 26, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement