Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.585.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Osiguranje poljoprivrednih površina Minimize
Osiguranje poljoprivrednih površina

Na gospodarstvu obitelji Glišić, u selu Šume u okolini Topole, Kompanija „Dunav osiguranje” i Udruženje novinara „Agropres“ su održali radionicu na temu osiguranja poljoprivredne proizvodnje. Naglasak je stavljen na osiguranje mlađih poljoprivrednih proizvođača i nositelja gospodarstva. Domaćin radionice i nositelj poljoprivrednog gospodarstva Glišića je s Kompanijom „Dunav osiguranje“, na drugoj ovogodišnjoj radionici, zaključio policu osiguranja u vrijednosti od oko 300.000 dinara, kojom će u narednih godinu dana biti osigurana njihova proizvodnja jabuka i šljiva na površini od dva hektara.

U razgovoru sa sudionicima radionice i novinarima direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Kragujevcu Miloš Milosavljević rekao je da je Kompanija pouzdan partner nositeljima poljoprivrednih gospodarstva.
"Naš domaćin prepoznao je potrebu za osiguranjem jer želi da mu jedina briga bude proizvodnja, a da rizik od vremenskih nepogoda preuzme osiguravajuća kuća. Trudimo se biti pouzdan i stabilan partner poljoprivrednim proizvođačima prilikom vremenskih nepogoda i pokušavamo najbrže i najefikasnije procijeniti štete i isplatiti odštete",  rekao je Milosavljević.
Općina Topola ima više od 3.500 registriranih poljoprivrednih gospodarstva, što je najveći broj gospodarstva na općini u odnosu na broj stanovnika u zemlji, a osigurano je tek devet do 12 posto. Najrasprostranjenije i za razvoj ovog kraja najvažnije kulture su voćne, prije svega šljive, potom višnje, jabuke, kruške, breskve, trešnje, marelice i nektarine, rekao je Milosavljević.
Vlada Srbije odobrava subvencioniranje osiguranja usjeva i plodova godinama unatrag za registrirana domaćinstva. Na ovom području subvencionira se 40 posto od ukupno plaćene premije.

Još jedna od pogodnosti je i ta što poljoprivrednici ne moraju odmah platiti cijeli iznos premije, pojasnio je Milosavljević, već samo pet posto poreza na premiju, dok ostatak mogu isplatiti kada oberu i prodaju svoje proizvode.
Visina premije na godišnjem nivou, s uključenim subvencijama nadležnog Ministarstva za osiguranje, za jabuku po hektaru iznosi oko 100.000, a za šljivu oko 49.000 dinara. Prilikom zaključivanja police obveza osiguranika je da plati premiju u iznosu od samo pet posto.

Topola klasificirana u najviši razred opasnosti od grada
Područje općine Topola spada u najviši razred opasnosti. Grȁd pada skoro svake godine i karakterističan je za ljetne mjesece; najčešće je veličine lješnaka i često je praćen nevremenom, te nanosi veće štete, pogotovo na usjevima i voću.
"Prošle godine gradom je pogođeno 6.500 ha pod voćem, što je 85 posto ukupne površine voćnjaka. Raspolažemo podatkom da je veoma mali broj zasad na ovom području osiguran. To je glavni razlog da se stalno srećemo s osiguranicima i nositeljima poljoprivrednih gospodarstva, da razgovaramo na temu osiguranja, da ih educiramo. Radionice su, po našem mišljenju, vrlo važne za razmjenu iskustava i prezentaciju prednosti koje osiguranje i polica osiguranja donose", istaknuo je Miloš Milosavljević.

"Poučen dosadašnjim iskustvom, došao sam na ideju da smanjim rizik od vremenskih nepogoda koliko god mogu. Odabrao sam kompaniju Dunav. U mom domaćinstvu žive četiri generacije. Više od stoljeća bavimo se voćarstvom i vinogradarstvom, obrađujemo oko 20 hektara zemlje", kaže Aleksandar Glišić.
Imamo povjerenja u ovu kuću, pojašnjava Aleksandar, a i dostupni su nam i vjerujemo da će se suradnja razvijati na obostrano zadovoljstvo. Najveći rizik za poljoprivredu su vremenske neprilike. Poljoprivredna proizvodnja, budući da se odvija na otvorenom polju, zavisi od vremenskih čimbenika i izložena je brojnim vremenskim nepogodama i rizicima, a osiguranje je pravi način da se zaštiti. Upravo to je razlog što smo danas zaključili policu, ističe Aleksandar Glišić.
Najstariji član ove obitelji, osamdesettrogodišnji Tomislav Glišić, kaže da je ponosan na punu kuću koju ima.
"Svom sam unuku dao imanje, vidio sam da je sposoban za obradu zemlje", kaže Tomislav, koji je već postao i pradjed.
I susjedi i rođaci obitelji Glišić danas su sudjeovali na radionici na temu osiguranja poljoprivredne proizvodnje. Naglasak  radionice stavljen je na osiguranje mlađih poljoprivrednih proizvođača i nositelja gospodarstva.

Više od pola milijuna osiguranika zaključilo policu životnog osiguranja
Radionica u Orašcu bila je prilika i za predstavljanje usluga životnih osiguranja Kompanije „Dunav“. Iz godine u godinu portfelj životnih osiguranja kontinuirano raste, i u ovom trenutku Kompanija je na četvrtoj poziciji na tržištu s visoko postavljenim prodajnim ciljevima, s više od pola milijuna osiguranika, što kroz vidove osobnih individualnih što kolektivnih osiguranja.

Životno osiguranje može ponuditi izuzetno kvalitetne usluge s ciljem da pomogne kad je najpotrebnije. U ponudi Kompanije je nekoliko usluga: osiguranje „moj život“, koje je najčešći vid osiguranja, stipendijsko osiguranje kojim možemo našoj djeci omogućiti adekvatno školovanje, riziko-osiguranje života – posebno osiguranje koje pokriva samo rizik od smrti, kolektivno osiguranje penzionera, gde se osigurava visok nivo zaštite i financijskog pokrića uz nisku premiju osiguranja, kolektivno osiguranje zaposlenih za slučaj smrti koje je namijenjeno poslodavcima koji ozbiljno i odgovorno razmišljaju o neugodnim  posljedicama koje mogu zadesiti obitelj zaposlenog u slučaju njegove smrti.
Osiguranici su često u zabludi da je za police ŽO potrebno mnogo novca i ne razmišljaju o posledicama koje odlaganje njenog zaključenja može donijeti.

Izvor: svijetosiguranja.hr


Posted on Wednesday, March 13, 2019 (Archive on Wednesday, April 24, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Vagabundo travel
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement