Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.585.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Evropski dobrovoljni penzijski fond isplatio prve penzije Minimize
Evropski dobrovoljni penzijski fond isplatio prve penzije

Protekla 2018. godina bila je prva godina poslovanja Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda (EPF) u punom kapacitetu, a tokom tog perioda Fondu je pristupilo više od dvadeset poslodavaca – malih, srednjih i velikih preduzeća, nekoliko neprofitnih organizacija, te individualnih članova, odnosno ukupno nekoliko hiljada članova, saopšteno je danas, 25. februara, iz EPF-a.

Fondu su, između ostalih, pristupili HI Destilacija, NLB banka, Meridian, Banjalučka pivara, Krajina petrol, Pošte Srpske, Triglav osiguranje, Autoputevi RS, Boksit Milići koji za svoje radnike uplaćuju dobrovoljno penzijsko osiguranje.

U zadnjem kvartalu 2018. godine, bile su i prve isplate članovima fonda koji su stekli uslove za raspolaganje akumuliranim sredstvima u skladu sa zakonom. Prva isplata mjesečne premije iz fonda bila je u oktobru mjesecu, za penzionera u Tesliću.

U Fondu navode da je prvu godinu rada u punom kapacitetu obilježilo pozitivno poslovanje, ostvarenje investicionih ciljeva, ali i promocija dobrovoljnog penzijskog osiguranja na tržištu među poslodavcima, sindikatima i zaposlenima, ali i u široj društvenoj i naučnoj javnosti.

- U toku 2018. godine, činili smo značajne napore da se tržište Republike Srpske upozna sa postojanjem, prednostima i načinom funkcionisanja dobrovoljnog penzijskog osiguranja. Nastojali smo da saradnju održavamo i unaprijeđujemo sa svim značajnim faktorima i institucijama Srpske, predstavnicima lokalne samouprave i sindikatima, ali i poslovnom i akademskom zajednicom. U toku prvog kvartala 2019. biće završene procedure pristupa za još nekoliko privrednih subjekata i nakon toga Fond će brojati više od 3.500 članova. Prošlu godinu smo završili u skladu sa planovima i očekivanjima, pa se razvojni planovi fonda za ovu godinu odnose na povećanje broja članova na oko 9.000, te na kontinuiranu promociju dobrovoljnog penzijskog sistema, s posebnim fokusom na mala i srednja preduzeća - naglasio je direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom Tomaž Završnik.

U 2018. godini formiran je i portfelj ulaganja, u skladu sa zakonskim ograničenjima i investicionom politikom. Kreirani portfelj ulaganja u toku 2018. za rezultat je imao ostvareni godišnji prinos od 3,78%, posmatrano kroz rast vrijednosti obračunske jedinice.

- Jedan od naših primarnih ciljeva je da svakog građanina RS upoznamo sa sistemom dobrovoljnog penzijskog osiguranja, da im objasnimo kako on funkcioniše. Prezentacije najčešće organizujemo unutar preduzeća za što veći broj zainteresovanih, kako bi svi imali priliku da postave pitanje, ali i da bez posrednika, samostalno, donesu odluku za svoje bolje sutra. Nakon prezentacija, krećemo u proceduru pristupa gdje svi zainteresovani potpisuju ugovor – najčešće posredstvom penzijskog plana koji organizuje poslodavac. Pristup Fondu preko poslodavca je najpovoljnija i najisplativija opcija i za poslodavce i za zaspolene - istakla je izvršna direktorica Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom Gordana Drobnjak.

Izvor: ekapija.com


Posted on Monday, March 11, 2019 (Archive on Monday, April 22, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Ronilački klub Bosna

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement