Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Register
Forgot Password ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 8.145.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Premija porasla, ali nedovoljno Minimize
Premija porasla, ali nedovoljno

Najzaslužnija za rast premije u 2018. godini, pored osiguranja motornih vozila (autoodgovornost i kasko), jeste dobrovoljno zdravstveno osiguranje, dok je imovinsko ostvarilo blagi rast. Svakako da je 2018. godinu obeležila digitalizacija u osiguravajućem sektoru kao i prilagođavanje i uspostavljanje direktive Solvency II.

Sudeći prema preliminarnim rezultatima za treći kvartal, ukupna premija “zaledila” je rast na 5,2 odsto, što nije veliki skok za prvih devet meseci 2018. godine, u odnosu na isti period lane.

Menadžeri u osiguravajućim kućama ocenjuju da to nije veliki rast i da ne mogu biti zadovoljni, posebno ako se pogledaju podaci na kraju 2017. godine kad je premija, takođe, porasla skromnih četiri odsto. Predsednici Izvršnih odbora osiguravajućih kompanija tradicionalno ocenjuju, u novogodišnjem broju Sveta osiguranja, poslovanje u minuloj i navode planove i očekivanja za narednu poslovnu godinu. Prema njihovim ocenama, očigledno je da se privredni rast od oko četiri odsto, koliko se procenjuje da će iznositi u 2018. godini, pozitivno reflektovao na osiguravajući sektor jer je ostvaren rast premije. Ali, rast BDP-a nije u velikoj meri izazvao povećanje ukupne premije. Zbog toga, neki od njih ukazuju da nisu zadovoljni ukupnim rastom, očekivali su da će tržište osiguranja ostvariti veće stope rasta.

Dakle, tržište osiguranja u Srbiji stagnira, posebno životno pokazuje znake usporavanja, zbog pada kamatnih stopa. Jedan od većih izazova sa kojim su bile suočene osiguravajuće kompanije u 2018. godini bio je, kako navode predsednici Izvršnih odbora, i nedostatak adekvatnih mogućnosti za plasmane. I to je, pre svega, uticaj dešavanja na svetskom tržištu kapitala koja utiču i na domaće tržištu.

Svakako, zajednički poduhvat u 2018. godini za sva osiguravajuća društva je prilagođavanje i uspostavljanje direktive Solvency II. Takođe, u pogledu novih zakonskih okvira u sektoru osiguranja, važno je spomenuti da je aktuelno unapređenje regulative obaveznih osiguranja u saobraćaju.

Rastu premije u 2018. godini, pored osiguranja motornih vozila (autoodgovornost i kasko), najviše su doprinela osiguranja imovine. U paketu tih polisa, najviše se izdvajaju osiguranja od požara kao i ostala imovinska i dobrovoljno zdravstveno osiguranje. U osiguravajućim kompanijama navode da je 2018. godinu obeležila digitalizacija i razvoj pratećih servisa sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga osiguravača i povećanja dostupnosti polisa, kao što je “online” prodaja koju su pojedine kompanije uvele kao novi prodajni kanal.

S ciljem da osiguravači ponude građanima jednostavniji i brži način kupovine osiguranja, kod nekih osigravača u ponudi “online” kupovina polisa kao najnovija mogućnost prodaje. I to za putno zdravstveno osiguranje i za paket putnih osiguranja.

Do kraja 2019. godine ne očekuju se neke senzacionalne promene tržišnih učesnika na tržištu osiguranja.

Izvor: svijetosiguranja.hr|Olivera Bojić


Posted on Tuesday, February 05, 2019 (Archive on Tuesday, March 19, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Ronilački klub Bosna
Vagabundo travel

Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement