Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.467.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Kako je FBI razotkrio prijevaru osiguranja koja je dovedena do savršenstva Minimize
Kako je FBI razotkrio prijevaru osiguranja koja je dovedena do savršenstva

Čovjek optužen za lažiranje vlastite smrti prije sedam godina i koji je time prikupio 2 milijuna dolara od životnog osiguranja uhićen je u najsiromašnijoj zemlji Europe - Moldaviji i to nakon što je pronađen živ i vraćen u Minnesotu kako bi se suočio s federalnim optužbama.

Igor Vorotinov, 54, optužen je 2015. za prijevaru, a uhićen je prošlog tjedna i stigao u SAD u subotu, priopćila je američka državna odvjetnica Erica MacDonald.
 
Tužitelji navode na sudskim dokumentima da je Vorotinov u proljeće 2010. ugovorio policu životnog osiguranja i odredio svoju suprugu, Irinu Vorotinov, kao primarnog korisnika. Par se rastavio kasnije te godine. Shema se počela raspetljavati 2011. godine kada je policija u Moldaviji bila obaviještena o tijelu na ulazu u selo Cojusna, u središnjoj Moldaviji. 
 
Uz tijelo je pronađena putovnica i ključ hotelske sobe.Tužitelji kažu da je Irina Vorotinov putovala u Moldaviju i identificirala tijelo svog bivšeg supruga.
 
Potom se vratila u SAD s potvrdom o smrti i kremiranim ostacima, te pokupila više od 2 milijuna dolara za životno osiguranje od osiguravajuće kuće. Tužitelji kažu kako je novac u konačnici prebačen njihovom sinu i na račune u Švicarskoj i Moldaviji. Prema sudskim dokumentima, FBI je počeo istraživati nakon što je agent u Minnesoti dobio dojavu u lipnju 2013. godine od nepoznate osobe u Moldaviji koja je rekla da je Vorotinov lažirao vlastitu smrt. Kasnije te godine, njegov sin, Alkon Vorotinov, vraćao se s putovanja u Moldaviju kada je zaustavljen od strane Carinske i granične policije u Detroitu. U njegovom su računalu pronađene fotografije njegova oca koje su snimljene te godine, pokazujući jasno da je živ. 
 

U sklopu istrage, urna s pepelom je uklonjena s groblja 2015. godine, a testiranjem je utvrđeno da nije Vorotinov. Irina Vorotinov, 51, izjasnila se krivom i služi trogodišnju zatvorsku kaznu. Alkon Vorotinov, 28, izjasnio se krivim i osuđen je na uvjetnu osudu. U trenutku izricanja presude, njegov je odvjetnik rekao da je u ovu prijevaru uključen kasnije i da  je vjerovao da je njegov otac mrtav više od godinu dana. Star Tribune je izvijestio da je, nakon što je prvo rekao vlastima da je njegov otac bio žrtva otmice za otkupninu, složio se surađivati i rekao da njegov otac živi u Moldaviji i Ukrajini pod drugim imenom. Zajedno, Irina i Alkon Vorotinov moraju vratiti više od 2 milijuna dolara osiguravajućem društvu. Početak rasprave za Igora Vorotinova zakazan je za sljedeći tjedan.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Friday, November 30, 2018 (Archive on Friday, January 11, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Adriatic
Plivački klub Željezničar
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement