Search  
Login Minimize
Watch Movies by Genre, Thriller Movies. This section enables you to browse you favorite movies in Thriller and easily watch movies for fr.


Registracija
Zaboravili ste šifru ?


Linkovi Minimize

Registracija Minimize

Registracija je besplatna koja uz propisane uvjete korištenja omogućava objavljivanje Vaših vijesti na portalu. Za primanje newsletter-a iz oblasti osiguranja u BiH dovoljno je poslati mail na adresu info@osiguranje.ba . 
Podaci iz registracije će se isključivo koristiti za poboljšanje usluga portala.


Prijedlozi i komentari Minimize
Vaš email:
Vaše ime:
Predmet:
Poruka:
Pošalji  Otkaži

Anketa Minimize
1. Da li imate povjerenja u osiguravajuća društva?

Da (157) 55%
Ne (126) 45%


Anketa Minimize
1. Da li će finansijska kriza uticati na osiguravajuća društva?

Da (152) 70%
Ne (47) 22%
Možda (19) 9%


  You are here:  Home    
Marketing ... Minimize

Portal osiguranje.ba je specijalizovan za problematiku u oblasti osiguranja i reosiguranja u Bosni i Hercegovini. Portal je u periodu od jedanaest godina zabilježio više od 7.467.000 pročitanih članaka što govori o njegovoj posjećenosti i aktuelnosti. Više o navedenom možete saznati na linku Marketing.

Print  

Premije osiguranja u godini dana porasle 9,5% Minimize
Premije osiguranja u godini dana porasle 9,5%

Društva za osiguranje zaračunala su u listopadu ukupnu bruto premiju u iznosu od 8,35 milijardi kuna, što je 9,5 posto više u odnosu na listopad 2017. godine, pokazuju podaci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO).

U skupini neživotnih osiguranja, koja čini 68,4 posto ukupne premije, zaračunata bruto premija iznosi 5,7 milijardi kuna i viša je 9,8 posto u odnosu na listopad prošle godine.

Najzastupljenija vrsta osiguranja je osiguranje od odgovornosti za upotrebu motornih vozila sa zaračunatom bruto premijom od 1,85 milijardi kuna i veća je za 6,64 posto u odnosu na listopad prošle godine.

Udio te vrste osiguranja u ukupnoj premiji je nešto više od 22 posto te 32,3 posto u zaračunatoj premiji neživotnih osiguranja.

U sklopu osiguranja od odgovornosti za upotrebu motornih vozila, najveći udio ima obvezno osiguranje vlasnika, odnosno korisnika motornih vozila od automobilske odgovornosti za štete nanesene trećim osobama. Premija iznosi 1,75 milijardi kuna i veća je za 6,48 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U prvih 10 mjeseci 2018. sklopljeno je 1.900.218 polica, odnosno 100.335 polica ili 5,57 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Prosječna premija u obveznom osiguranju vlasnika, odnosno korisnika motornih vozila od automobilske odgovornosti za štete nanesene trećim osobama iznosi 922,09 kuna.

Za skupinu životnih osiguranja zaračunata bruto premija u listopadu iznosi 2.64 milijarde kuna, uz međugodišnji rast od 8,9 posto.

U ukupnoj premiji životna osiguranja sudjeluju 31,6 posto, a u strukturi najveći udio ima klasično životno osiguranje s premijom u iznosu od 2,1 milijarde kuna što je 17,1 posto u odnosu na listopad 2017..

Slijede životna ili rentna osiguranja kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja sa zaračunatom bruto premijom od 405 milijuna kuna i udjelom u ukupnoj premiji od gotovo pet posto, uz pad u odnosu na listopad prethodne godine od 16,54 posto.

 

Izvor: seebiz.eu


Posted on Wednesday, November 28, 2018 (Archive on Wednesday, January 09, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Vrijeme Minimize

 

 

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo
Adriatic
Plivački klub Željezničar

Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo

Home:Zakonodavstvo:Institucije:Osiguravatelji:Statistika:Marketing:Ostalo
Copyright 2007 by osiguranje.ba Terms Of Use Privacy Statement