Šest savjeta kako ne pretjerati s kupovinom dječjih poklona za blagdane

Prosinac je mjesec darivanja, ali to ne znači da bismo trebali pretjerati s kupovinom i mališanima kupiti sve ono što požele. Donosimo vam savjete koje će vam pomoći da djeca ne izgube entuzijazam, ali i da ne zaborave pravi smisao Božića.

1. Kupite jedan veliki poklon
Kada se djeca jednom nauče na određenu količinu darova, postaju sve zahtjevnija i nezahvalnija za stvari koje dobiju. Na božićno jutro stavite pod bor jedan poklon koji su djeca poželjela, a njihove božićne čarapice napunite slatkišima.

2. Poklon s iskustvima
Iskustveni pokloni najduže se pamte. Stoga darujte djeci ulaznice za zoološki vrt, članstvo u knjižnici ili nešto slično. Pokažite djeci da je iskustveni poklon najbolji dar.

3. Neka djedovi i bake kupe jedan skuplji poklon
Djedovi i bake u većini slučajeva imaju duboko ukorijenjenu potrebu da razmaze svoje unuke. Dogovorite se s njima da djeci kupe samo jednu stvar koju djeca baš žele. Vaša kreditna kartica bit će vam zahvalna, djeca će biti sretna zbog dobivenog poklona, a djedovi i bake uživat će u osmijehu svojih unuka. Na taj način svi pobjeđuju.

4. Ostavite dar za rođendan
Ako vaše dijete dobije koji dar viška, spremite ga na sigurno te zapišite tko ga je donio. Kada vašem mališanu bude rođendan, izvadite ga i dajte mu ga u ime te osobe.

5. Tražite prave stvari od prijatelja i rodbine
Fokusirajte se na kvalitetu darova. Ciljajte na darove koji povećavaju kreativnost, talente ili motoričke sposobnosti, kao što su glazbala i boje za crtanje. Djeca vole otkrivati ​​nove talente. To jača njihovo samopouzdanje i povjerenje.

6. Naučite ih zahvalnosti
Naučite djecu da svake godine odaberu jedan dobiveni dar i doniraju ga lokalnoj dječjoj bolnici ili potrebitim mališanima. Naučite ih da budu zahvalna. Zahvalna djeca zadovoljnija su svojim životima, bolje prolaze u školi te su manje zavidna.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Posted on Saturday, January 04, 2020 (Archive on Saturday, February 15, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: