Osim mjerenja brzine, nove će kamere na autocestama mjeriti i razmak

U javnoj raspravi je novi Pravilnik o mjerilima brzine u prometu, u kojemu se predlaže nova regulacija nepoštovanja razmaka između vozila i prolaska kroz crveno svjetlo. Kako javlja HAK-ova Revija, policija nabavlja uređaje kojima će mjeriti razmak između vozila.

Nove kamere mjerit će razmak između vozila HAK-ova magazin Revija doznaje kako je u tijeku nabava uređaja za mjerenje razmaka između vozila.  "Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila, koje je nabavilo Ministarstvo unutarnjih poslova, namijenjeni su isključivo za nadzor brzine kretanja vozila", odgovorili su im. Dodali su kako je u tijeku postupak nabave uređaja kojima bi se mjerio razmak između vozila u prometu.
 
"Također vas obavještavamo kako je u tijeku postupak nabave uređaja kojima bi se mjerio razmak između vozila u prometu i utvrdio prekršaj. Radi se o višenamjenskim uređajima koji razmak između vozila računaju temeljem izmjerenih brzina. Navedeni prekršaji će se moći utvrđivati nakon što nabava bude realizirana", izvijestili su.
 
Dokumentiranje prolaska kroz crveno svjetlo Naime, u Pravilniku s početka teksta piše da se prolazak kroz crveno svjetlo utvrđuje na temelju izmjerene brzine vozila i vremena prolaska preko označene zaustavne linije. Prolazak kroz crveno svjetlo dokumentira se dvjema fotografijama. Prva fotografija pokazuje vozilo prije označene zaustavne linije, dok druga fotografija pokazuje vozilo nakon zaustavne linije. Obje fotografije osim vozila pokazuju i crveno svjetlo na semaforu.
 

Kada se radi o kamerama koje će kažnjavati ovaj prekršaj, policija javlja da su one u vlasništvu Grada. "Na pitanje koje se odnosi na kamere koje su postavljene na lokacijama u Zagrebu, obavještavamo Vas kako nisu u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, već Grada Zagreba stoga Vas upućujemo da se za odgovore obratite nadležnim službama Grada Zagreba", poručila je policija.

Izvor: vecernji.hr


Posted on Thursday, November 28, 2019 (Archive on Thursday, January 09, 2020)
Posted by Redakcija  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: