Uhićen jer je htio prevariti osiguranje za tri milijuna kuna

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba osiguranja i lažno prijavljivanje.

Sumnjiči se da je u prosincu prošle godine, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, lažno prijavio otuđenje informatičke opreme (kripto uređaja) i to u većoj količini nego što je stvarno posjedovao  na području Matulja. Spomenuti uređaji bili su osigurani od krađe u austrijskom osiguravajućem društvu, a osumnjičenik je od spomenutog društva lažno potraživao više od tri milijuna kuna osigurnine. U međuvremenu je, odnosno u siječnju 2019. godine, navedene uređaje stavio u funkciju, ali na drugoj lokaciji ne obavijestivši niti policiju niti osiguravajuće društvo.
 

Po završetku kriminalističkog istraživanja, pod sumnjom za počinjenje navedenih kaznenih djela, 35-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku, objavila je na svojim internet stranicama Policijska uprava Primorsko-goranska.

Izvor: osiguranje.hr


Posted on Thursday, March 14, 2019 (Archive on Thursday, April 25, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: