Uniqa ima viška kapitala, uskoro odluka o investicijama

Austrijsko osiguravajuće društvo Uniqa je prekapitalizirano i želi odlučiti do konca godine, a najkasnije do 2020. godine, gdje će uložiti 700 do 800 milijuna eura, koji su tvrtki na raspolaganju.

Kupnja klasičnog osiguranja u Europi trenutno se ne razmatra. Šef Uniqe Andreas Brandstetter naglašava da trenutno nema relevantne ponude na tržištu, a postojeća je preskupa. 

"Tvrtka s premijom od 100 milijuna eura nema smisla", kazao je Brandstetter na predstavljanju bilance poslovanja u četvrtak u Beču, navode austrijski mediji. 

Alternativno, razmišlja se o posebnoj dividendi ili otkupu dionica. Ali "tu su i uzbudljive agencijske platforme, novi prodajni kanali u kojima Uniqa nije aktivna" i gdje se može ulagati u digitalno znanje.

"Možda uđemo u nove industrije, fintech, ne možemo bilo gdje sada", rekao je Brandstetter. 

Uniqa je zastupljena u 18 zemalja - osim u Austriji uglavnom Istočnoj Europi - i ne želi proširiti postojeći radijus. 

Uniqa u svakom slučaju želi zadržati lokaciju u Londonu, bez obzira na to da li Brexit dolazi i u kojem obliku. U Londonu, kao i u Lihtenštajnu, Kolnu, Zurichu i Beču, Grupa održava urede sa imovinom vrijednom 35 milijardi eura. Od tog iznosa, samo devet milijardi otpada na London.

 "Bez obzira u kojem obliku dolazi Brexit, tržište je za nas vrlo zanimljivo", kaže Brandstetter.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Tuesday, March 12, 2019 (Archive on Tuesday, April 23, 2019)
Posted by azubovicos  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: