Karlovčanin pao po mokrim pokretnim stubama: Trgovački lanac i Croatia osiguranje moraju mu isplatiti odštetu

Općinski sud u Karlovcu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj Kaufland Hrvatska i Croatia osiguranje moraju isplatiti odštetu u iznosu od 32 tisuće kuna Karlovčaninu M.Š.

On je 10. srpnja 2014. godine pao niz pokretnu traku, klizavu od kiše, u trgovačkom centru Kaufland u Karlovcu i teško se ozlijedio.

Karlovčanin M.Š. pao je niz pokretnu traku u trgovačkom centru jer je bilo mokro i sklisko od kiše, a guma na traci dotrajala. Njegova noga iskrenula se u zglobu pa je pao i udario koljenom u pokretnu traku. On je naveo u svojoj tužbi kako nigdje nije bilo upozorenja da je pokretna traka skliska zbog kiše. U njegovoj tužbi navodi se kako se obratio Kauflandu sa zahtjevom za mirno rješenje spora, a ta je tvrtka zahtjev proslijedila Croatia osiguranju, svom osiguratelju, no odbijen je. On je u svojoj tužbi precizirao da na ime fizičkih bolova, pretrpljenog straha i smanjenje životne aktivnosti traži ukupno 32 tisuće kuna.

U odgovoru na tužbu Kaufland Hrvatska naveo je kako nije točno da je do ozljede kupca došlo zbog njihova propusta, zbog toga što je guma na pokretnoj traci bila dotrajala jer, da je to istina, i drugi bi kupci stradali pri korištenju pokretne trake. Evidentno je da tužitelj nije primijenio dužnu pažnju koju su imali svi ostali kupci, naglašavalo se u Kauflandovu odgovoru na tužbu. U svojem odgovoru Croatia osiguranje osporavala je da je Karlovčanin uopće pao niz pokretnu traku i ozlijeđen. Osiguravateljska tvrtka navela je i da odgovara samo za štete iznad 40 tisuća eura, piše Novi list.

Izvor: vecernji.hr

 


Posted on Friday, August 23, 2019 (Archive on Friday, October 04, 2019)
Posted by Redakcija  Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: